Στο MEGA 'ο Νταλαρίκος μου'

Στο MEGA 'ο Νταλαρίκος μου'

Αυτό ήταν το μήνυμα που μου έστειλε χθες το βράδυ η γυναίκα μου για να δω την εμφάνιση του Γιώργου Νταλάρα στο MEGA. H Ματίνα είναι φανατική φίλη του από μικρό κορίτσι και όλα αυτά τα χρόνια παραμένει ο αγαπημένος της σε σημείο που συχνά παλαιότερα τσακωνόμασταν γιατί προσπαθούσα να την κοντράρω σ'αυτήν την φανατική και πιστή μουσική της αγάπη.

Τον Νταλάρα τον έβλεπε παλαιότερα συχνά όταν ήταν πωλήτρια στο δισκάδικο Music Corner και αυτός στην αρχή της καριέρας του το επισκεπτόταν, μια και η Minos ήταν δίπλα στην Χαριλάου Τρικούπη για να αγοράσει δίσκους.

Όπως έλεγα προχθές σε μία φίλη, ο Νταλάρας αγαπάει παθολογικά το Ελληνικό λαϊκό τραγούδι, πιστεύω ότι είναι όπως και εμείς ψώνιο της μουσικής, έτσι όταν του ζητήσαμε πριν από χρόνια να πάρει μέρος σε ένα ειδικό αφιέρωμα στον ραδιοφωνικό σταθμό Polis στον οποίο κάναμε με τον Πετρίδη για 4 μήνες την επιμέλεια του προγράμματος αλλάζοντας τότε τον χάρτη του ραδιοφώνου μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα γιατί παίζαμε το δικό μας Playlist με πολύ λαϊκό τραγούδι, κάτι που ακολούθησαν, αλλά και ιδρύθηκαν με αυτό το ύφος νέοι ραδιοφωνικοί σταθμοί, ήρθε και έκανε μόνος του με αφορμή μια επέτειο 2 ώρες εκπομπή, για τον Τσιτσάνη.

Με αφορμή την εμφάνιση στο MEGA έκανε και διάφορες δηλώσεις και ανέφερε την επιθυμία του να τελειώσει ο διχασμός στην χώρα μας, κάποιοι ενοχλήθηκαν, προφανώς θα είναι υπέρ του διχασμού, εμείς οι μεγαλύτεροι όμως δεν τον θέλουμε, ούτε για μας, ούτε για τα παιδιά και τα εγγόνια μας, αλλά και κανέναν στον πλανήτη.

«Ειλικρινά δεν γνωρίζω πως θα είναι η επόμενη μέρα ούτε για την ψυχαγωγία ούτε για την καθημερινή μας ζωή γενικότερα. Οι συνθήκες ακόμα είναι σκληρές, κανείς μας δεν έχει συνέλθει. Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και υπομονετικοί. Τα δύσκολα είναι μπροστά μας και πρέπει να καταπολεμήσουμε το διχασμό που συνήθως έρχεται και μολύνει επικίνδυνα τις κοινωνίες στις μεγάλες κρίσεις».

Ωραία εκπομπή χθες με ωραία παρουσίαση από το 247news που ακολουθεί

Κώστας Ζουγρής

https://www.news247.gr/psixagogia/mousiki/ntalaras-i-gnorimia-me-ton-mythiko-tsitsani-kai-ti-theorei-paradoxo-ton-imeron.7638406.html