Ο Γιώργος Παπαστεφάνου με E. Αρβανιτάκη και Β. Παπακωνσταντίνου

Γυναίκα στην παραλία Θεσσαλονίκης αποκαλεί 'κότες' όσους μένουν στο σπίτι

Στις τηλεοπτικές μου εκπομπές, οι συνδυασμοί καλλιτεχνών ήταν ένα από τα αγαπημένα μου παιχνίδια.

Εγώ πρότεινα και ευτυχώς πάντα η απάντηση που έπαιρνα ήταν ναι. Έτσι σας δείξαμε την Βίκυ Μοσχολιού με τον Georges Moustaki, ή με την Χαρούλα και την Δήμητρα, ή με τον Ξαρχάκο, τον Κραουνάκη, τον Χατζή. Έτσι είδατε την Μαρινέλλα με τον Γιώργο Μαρίνο και την Σωτηρία Μπέλλου, αλλά και τη μεγάλη Σωτηρία με τους παλιούς φίλους και συνεργάτες της, Τσιτσάνη και Μητσάκη.

Είχαμε και άλλους πολλούς συνδυασμούς: Αλεξίου με Σπανό και με Μαρκόπουλο ή με Γαλάνη καί με Ρόζα Εσκενάζυ, είδατε τον Γιάννη Πάριο να τραγουδά μαζί με την Ελευθερία Αρβανιτάκη και με την παλιά δόξα Στέλλα Γκρέκα, την Τάνια Τσανακλίδου επίσης με τον Χρήστο Χαιρόπουλο στο πιάνο και την Αλέκα Κανελλίδου με τον Γιάννη Σπάρτακο μαζί. Επίσης προτείναμε τον συνδυασμό Γαλάνη-Μητροπάνου-Θάνου Μικρούτσικου, και Γαλάνη με Χρήστο Θηβαίο και με Κώστα Μακεδόνα. Τέλος σε μια εκπομπή για τον Μητσάκη, η Ρίτα Σακελλαρίου, πληθωρική κι όξω καρδιά, είχε φέρει μαζί της μια καινούρια τραγουδίστρια που είχε παντρευτεί το γιο της, την Κατερίνα Στανίση. Και πάμε τώρα παρακάτω. Το τραγούδι I giardini di Μarzo, είναι επιτυχία τού 1972 τού cantautore Lucio Battisti. Το 1984 το τραγούδησε στο δίσκο του «Διαίρεση» ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και το έκανε και δική του επιτυχία. Οι ελληνικοί στίχοι, τής Λίνας Νικολακοπούλου και ο τίτλος «Πριν το τέλος».

Εννέα χρόνια αργότερα, το έβαλε στις συναυλίες της και η Ελευθερία Αρβανιτάκη, που το μοιραζόταν σε ντουέτο με τον Δημήτρη Ζερβουδάκη. Να λοιπόν τώρα και η δική μας πρόταση. Το ωραίο αυτό τραγούδι να το πουν στην εκπομπή «Διαδρομές» που είχαμε αφιερώσει στον Βασίλη Παπακωνσταντίνου το 1997, η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Βασίλης, για μια φορά ζευγάρι. Το αποτέλεσμα ήταν άψογο, η συνεργασία επίσης. Πιστεύω ότι όλη η εκπομπή ήταν καλή, εγώ τουλάχιστον την αγαπώ πολύ. Συμμετείχαν ακόμη η Αφροδίτη Μάνου, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Διονύσης Τσακνής και ο ραδιοφωνικός παραγωγός Θόδωρος Σαραντής. Καθώς και η Μίρκα Παπακωνσταντίνου, η Ελένη Ράντου και η Ρίκα Βαγιάννη σε σύντομα περάσματα. Διεύθυνση παραγωγής Κατερίνα Κατωτάκη, σκηνοθεσία Στέλιος Ράλλης.