Υπόθεση Sin Boy: δίνουμε παραπάνω αξία σε κακές, μέχρι και επικίνδυνες μουσικές.

Υπόθεση Sin Boy: δίνουμε παραπάνω αξία σε κακές, μέχρι και επικίνδυνες μουσικές.

Μέσα στην απόγνωση μας και στη δυσκολία να βρούμε καλή μουσική με ελληνικό στίχο, που να απευθύνεται σε ευρύ ακροατήριο, δεν είναι δύσκολο να δίνουμε παραπάνω αξία σε κακές, μέχρι και επικίνδυνες μουσικές.

Η ελληνική χιπ χοπ σκηνή, που τελευταία ευδοκιμεί, είναι ένα κράμα εμπορικής και γκάνγκστα ραπ. Όπως συνήθως, της λείπει η μελωδία, αλλά το πρόβλημά της είναι οι στίχοι, ιδίως σχετικά με τις γυναίκες.

Κι αν ακόμη δεχτούμε ότι τα ανήλικα 10χρονα που την ακούνε δεν θα εξελιχθούν σε δολοφόνους και ναρκέμπορους, όπως οι μεταλλάδες δεν έγιναν σατανιστές, ωστόσο παραμένει το κεντρικότατο ζήτημα: τι αντιλήψεις σχηματίζονται στα νεανικά μυαλά για τη γυναίκα και τη θέση της, ιδίως στη σύγχρονη, πορνοποιημένη, εικονολατρική εποχή μας.

Αυτό και μόνο αρκεί για να καταδικάσει κανείς φαιδρούς, αλλά και επικίνδυνους κοινωνικά τύπους, όπως ο συγκεκριμένος ράπερ και άλλοι πολλοί της συνομοταξίας του.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ελληνική λόου μπάπ σκηνή, με μπροστάρηδες τους Active Member, εξαιρείται του παραπάνω αφορισμού της ελληνικής χιπ χοπ.

Γιώργος Κύδας