Γιώργος Παπαστεφάνου: Μια αγάπη για το καλοκαίρι

Γιώργος Παπαστεφάνου: Μια αγάπη για το καλοκαίρι

Υπάρχουν ακόμα κάποιοι που νομίζουν πως το «Μια αγάπη για το καλοκαίρι» πρωτακούστηκε στην ταινία «Σκιές στην άμμο». Λάθος! Το δισκάκι τής ΛΥΡΑ με την Καίτη Χωματά είχε κυκλοφορήσει ήδη από το 1964.

Και η ταινία που γυρίστηκε το 1968, ήθελε προφανώς να αξιοποιήσει εμπορικά την δημοτικότητα που στο μεταξύ η Καίτη είχε αποκτήσει, τραγουδώντας όχι μόνο σε δίσκους, αλλά και στα καινούρια τότε στέκια, τις Πλακιώτικες μπουάτ.

 

Μετά την «Ρουλότα», η «Παράγκα». Και η «Αυλαία αργότερα. Δίπλα της, απ’ την αρχή ο ηθοποιός Βασίλης Μαυρομάτης, που έγινε και ο πρώτος σύζυγός της, πατέρας τών δύο της κοριτσιών. Ο Βασίλης ήταν κι ο σκηνοθέτης τής ταινίας «Σκιές στην άμμο». Και ο Μιχάλης Βιολάρης, επίσης μεγάλο νεοκυματικό αστέρι, ήταν ο συμπρωταγωνιστής τής Καίτης στην οθόνη. Αυτά γίνονταν τότε. Και τώρα, ας έρθουμε στο σήμερα.

Για να δούμε το «Μια αγάπη για το καλοκαίρι» που με τον Γιάννη Σπανό είχαμε γράψει όταν το «Νέο κύμα» ακόμα μόλις ξεκινούσε, να το δούμε, λέω, να επιστρέφει τραγουδισμένο από μια νεότερη φωνή. Την Demy, πραγματικό όνομα Δήμητρα Παπαδέα, που πολύ τρυφερά πήρε αγκαλιά τραγούδια μιας άλλης εποχής, όταν εκείνη ακόμα ήταν αγέννητη,