Είναι ζητιανιά το donate;

Είναι ζητιανιά το donate;

Δεν είναι εύκολο να γίνει αντιληπτό το τι είναι στην πραγματικότητα αυτή η σελίδα. Ορισμένοι την θεωρούν σαν μια σελίδα στο Facebook όπου μπαίνουν για να χαλαρώσουν διαβάζοντας ονόματα καλλιτεχνών και τίτλους τραγουδιών που αγάπησαν, αν τους αρέσουν κάνουν το γνωστό like και πάνε παρακάτω.

Άλλοι είναι φανατικοί αναγνώστες σε ότι ανεβάζουμε και ενημερώνονται σε σημαντικό βαθμό για τις καθημερινές εξελίξεις σε κάθε τομέα.

Η σταθερή προσήλωση και η μόνιμη αύξηση των επισκεπτών δείχνει ότι η πλειοψηφία εγκρίνει αυτά που γράφουμε.

Ένα πράγμα που έχει προκαλέσει συζητήσεις είναι το γεγονός της συχνής αναφοράς μου στο θέμα της ενίσχυσης της σελίδας μας, μερικοί, αν και ποτέ δεν έχουν συμμετάσχει στους διαγωνισμούς με τα δώρα μας, ούτε έχουν αποκτήσει κάποιο από τα 6 μουσικά μας βιβλία εκφράζουν την ενόχληση τους γιατί προφανώς θέλουν να διαβάζουν ανενόχλητοι τις αναρτήσεις μας, αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό λογικό.

Το πιο δίκαιο θα ήταν ίσως το να βάζαμε επίσημα κάποιο τίμημα σαν συνδρομή και όποιος ήθελε θα συμμετείχε.

Εγώ πιστεύω ότι αυτό είναι το πιο λογικό και τίμιο γι' αυτό που κάνουμε, αν και πρωτόγνωρο για την Ελληνική πραγματικότητα και είμαι πρόθυμος από τα 4.300.000 να παραμείνουν οι 400, ναι τόσοι είναι περίπου αυτοί που μας έχουν στηρίξει μέχρι τώρα.

Όμως στην παρέα δεν είμαι μόνος μου, και οι άλλοι είναι αλλεργικοί σε κάθε μορφή συνδρομής.

Για να δημιουργηθεί αυτή η σελίδα χρειάσθηκαν κάποια χρήματα, όπως χρειάζονται και για να συνεχίσει να λειτουργεί, κάποτε αυτοί που είχαν την ιδέα και έστησαν αυτή την προσπάθεια, είχαν τα χρήματα, τώρα απλά δεν τα έχουν και δεν νομίζω ότι είμαστε οι μόνοι.

6 βιβλία που γράψαμε με τον Πετρίδη θα είναι σε ψηφιακή μορφή στην διάθεση όποιου μας στείλει έστω και 1 ευρώ μέσω πιστωτικής κάρτας ή paypal, αν δεν το έχει κι αυτό, γιατί δυστυχώς όλα παίζουν και κανείς δεν ξέρει σε τι κατάσταση είναι ο καθένας από εμάς, ας μας στείλει ένα μήνυμα και θα του το στείλουμε.

Κώστας Ζουγρής