Όταν - Φίλιππος Νικολάου

Όταν - Φίλιππος Νικολάου

 

Όταν θα φύγεις
θα μου σκοτώσεις ό,τι υπάρχει για να ζήσω
και η καρδιά μου
για ό,τι πρώτα τόσο αγαπούσε θα το μισήσει.
Όταν θα φύγεις
εγώ θα σβήσω, εγώ θα σβήσω.

 

Σε μια καριέρα που μετρά περισσότερο από 4 δεκαετίες έχει συνεργαστεί με πλήθος κορυφαίων στιχουργών, συνθετών και τραγουδιστών όπως είναι ο Γιώργος Κατσαρός, ο Μίμης Πλέσσας, ο Πυθαγόρας, η Μαρινέλλα, ο Κώστας Χατζής, η Δούκισσα, ο Λευτέρης Πανταζής, η Τζένη Βάνου, η Κατερίνα Στανίση, ο Δημήτρης Μητροπάνος, η Ρίτα Σακελλαρίου, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Δημήτρης Κοντολάζος, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Δημήτρης Ιατρόπουλος, η Άννα Βίσση και ο Γιάννης Πάριος.
Έχει τιμηθεί με «πλατινένιους» και «χρυσούς» δίσκους, οι οποίοι ξεπέρασαν τις 100.000 αντίτυπα όπως είναι «Τα γλεντζέδικα» (1984) και «Τι Γλυκές πού 'ναι οι Γυναίκες» (1986) και σε δίσκους των 50.000 αντιτύπων όπως είναι «Μια Λαϊκή Βραδυά με τον Φίλιππο Νικολάου, Νο 1 και 2» (1982 και 1983).

Γεννημένος στην Αγία Σοφία του Πειραιά από πατέρα πρόσφυγα από τη Μικρά Ασία και μητέρα από το Καρπενήσι, ξεκίνησε να εργάζεται στην ηλικία των 12 ετών, κάνοντας τον αχθοφόρο και έπειτα σε ένα εργοστάσιο καραμελοποιίας. Όπως ο ίδιος έχει δηλώσει: «Στα δεκατρία μου ήμουν ένας εργάτης με εγερτήριο στις έξι. Όταν τελείωνα τη δουλειά πήγαινα στο νυχτερινό γυμνάσιο. Πολλή δουλειά». Αργότερα βρήκε μια καλύτερη δουλειά ως βοηθός εκτελωνιστή.

 

Video Url