How Soon Is Now?-The Smiths, εισαγωγή που 'σκοτώνει'

How Soon Is Now?-The Smiths, εισαγωγή που 'σκοτώνει'.

Το " How Soon Is Now ? " είναι ένα τραγούδι του αγγλικού ροκ συγκροτήματος Smiths, γραμμένο από τον Morrissey και τον Johnny Marr.

Αρχικά ήταν ένα B-side του σινγκλ του 1984 " William, It Was Really Nothing ", "How Soon Is Now?" Στη συνέχεια εμφανίστηκε στο άλμπουμ συλλογής Hatful of Hollow και στις εκδόσεις του Meat Is Murder στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Warner UK. Καθυστερημένα κυκλοφόρησε ως single στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1985, έφτασε στο Νο. 24 στο UK Singles Chart. Όταν ξανακυκλοφόρησε το 1992, έφτασε στο Νο. 16.

Το 2007, ο Marr είπε ότι το "How Soon Is Now?" είναι "πιθανώς ο πιο διαρκής δίσκος [των Smiths]. Είναι το αγαπημένο των περισσότερων, νομίζω." Παρά την εξέχουσα θέση του στο ρεπερτόριο των Smiths, δεν θεωρείται γενικά ένα τραγούδι με το αντιπροσωπευτικό στυλ του συγκροτήματος.

Αν και θεωρούταν φαβορί, δεν πήγε τόσο καλά όσο αναμενόταν. Οι περισσότεροι σχολιαστές το αποδίδουν στο γεγονός ότι το τραγούδι είχε κυκλοφορήσει σε βινύλιο σε διάφορες μορφές πριν κυκλοφορήσει ως σινγκλ από μόνο του. Το αρχικό κομμάτι διαρκεί σχεδόν επτά λεπτά. η μονή επεξεργασία των 7 ιντσών μείωσε τη διάρκεια σε λιγότερο από τέσσερα λεπτά. Η πλήρης έκδοση χρησιμοποιείται γενικά σε συλλογές.

The World Won't Listen Συλλογή, Μeat Is Murder, Hatful Of Hollow συλλογή.