Born To Run-Bruce Springsteen (1975)

Born To Run-Bruce Springsteen (1975)

Κάποιοι είναι γεννημένοι να τρέχουν πίσω από τις μουσικές εξελίξεις, θα το κάνουν ακόμα και όταν φύγουν από αυτόν τον κόσμο γιατί η σκέψη τους έχει περάσει στους νεότερους. Το ίδιο έκανε και ο Bruce, τότε ήταν 25 ετών σε κάθε τραγούδι του υπάρχει κομμάτι από τις αναμνήσεις του.

Ο κόσμος αλλάζει, χωρίς την βοήθεια σας δύσκολα θα επιζήσει αυτή η σελίδα, τα πάντα συγκεντρώνονται στα χέρια των ισχυρών.

Το Born to Run είναι το τρίτο στούντιο άλμπουμ του Αμερικανού τραγουδιστή και τραγουδοποιού Bruce Springsteen , που κυκλοφόρησε στις 25 Αυγούστου 1975 από την Columbia Records .

Καθώς η προσπάθειά του να μπει στο mainstream, το άλμπουμ είχε εμπορική επιτυχία, φτάνοντας στο νούμερο τρία στο Billboard 200 και τελικά πούλησε έξι εκατομμύρια αντίτυπα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δύο σινγκλ κυκλοφόρησαν από το άλμπουμ: " Born to Run " και " Tenth Avenue Freeze-Out ";

Το πρώτο βοήθησε τον Σπρίνγκστιν να αποκτήσει δημοτικότητα. Τα κομμάτια " Thunder Road ", " She's the One " και " Jungleland " έγιναν βασικά στοιχεία του ροκ προσανατολισμένου σε άλμπουμραδιόφωνο και συναυλίες Springsteen κορυφαία σημεία.

Το Born to Run κέρδισε ευρεία αναγνώριση με την κυκλοφορία του. Έκτοτε θεωρείται από τους κριτικούς ως ένα από τα καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών. Στις 14 Νοεμβρίου 2005, ένα 30th Anniversary remaster του άλμπουμ κυκλοφόρησε ως box set που περιλαμβάνει δύο DVD: μια ταινία ημερολογίου παραγωγής και μια ταινία συναυλίας.

Έγινε remaster ξανά το 2014 από τον βετεράνο mastering engineer Bob Ludwig , ο οποίος έχει δουλέψει σε μεγάλο μέρος της παραγωγής ήχου του Springsteen από το 1982, για να κυκλοφορήσει ως μέρος του The Album Collection Vol. 1 1973–1984 , ένα σετ σε κουτί που αποτελείται από remastered εκδόσεις των πρώτων επτά άλμπουμ του.

Αργότερα κυκλοφόρησε σε remastered μορφή και ως single δίσκος.