I Honestly Love You-Olivia Newton-John (1974)

I Honestly Love You-Olivia Newton-John (1974)

Το " I Honestly Love You " είναι ένα τραγούδι που ηχογραφήθηκε από την Olivia Newton-John και κυκλοφόρησε το 1974 στο άλμπουμ Long Live Love στο Ηνωμένο Βασίλειο και If You Love Me, Let Me Know στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Έγινε παγκόσμια ποπ επιτυχία, το πρώτο της σινγκλ στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά και παρέμεινε το χαρακτηριστικό σόλο τραγούδι της μέχρι την επιτυχία του 1981 " Physical ".

Το single  κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην Αυστραλία ως " I Love You, I Honestly Love You ", σύμφωνα με το ρεφρέν του. Γράφτηκε από τον Τζεφ Μπάρι και τον Αυστραλό τραγουδιστή και συνθέτη Πίτερ Άλεν . Ο τελευταίος το ηχογράφησε περίπου την ίδια εποχή για το άλμπουμ τουΗπειρωτική Αμερικανίδα .

Στα 17α βραβεία Grammy το 1975, το σινγκλ κέρδισε τόσο τον δίσκο της χρονιάς όσο και την καλύτερη ποπ φωνητική ερμηνεία, Γυναικεία .

Η σύνθεση ήταν υποψήφια για το Τραγούδι της Χρονιάς αλλά έχασε από το " The Way We Were ".  Ο Βρετανός ενορχηστρωτής, πλήκτρα και συνθέτης Alan Hawkshaw έλαβε το βραβείο Καλύτερης Διασκευής από την Αμερικανική Ακαδημία Τεχνών & Επιστημών για το "I Honestly Love You". Έπαιξε και στην ηχογράφηση.

Τον Ιούνιο του 2007, το VH1 κατέταξε την ηχογράφηση του Newton-John στο νούμερο. 11 στη λίστα με τα 40 πιο Softsational Soft-Rock Songs. 

No 1 στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο του 1974

 

Video Url

 

Video Url

 

 

https://www.popup.gr/