Never Gonna Give You Up - Rick Astley

Never Gonna Give You Up - Rick Astley

O Rick Astley γεννήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου του 1966, το Never Gonna Give You Up ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία του

Κυκλοφόρησε στις 27 Ιουλίου 1987.  Γράφτηκε και παρήχθη από τον Stock Aitken Waterman και κυκλοφόρησε ως το πρώτο σινγκλ από το ντεμπούτο άλμπουμ του Astley, Whenever You Need Somebody (1987). Το τραγούδι ήταν μια παγκόσμια νούμερο ένα επιτυχία, αρχικά στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1987, όπου παρέμεινε στην κορυφή του chart για πέντε εβδομάδες και ήταν το σινγκλ με τις περισσότερες πωλήσεις εκείνης της χρονιάς.

Τελικά έφτασε στην κορυφή των charts σε 25 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών και της Δυτικής Γερμανίας . και κέρδισε το καλύτερο βρετανικό σινγκλ στα Brit Awards 1988 . Το τραγούδι θεωρείται το χαρακτηριστικό τραγούδι του Astley και παίζεται συχνά στο τέλος των ζωντανών συναυλιών του.

Το μουσικό βίντεο για το τραγούδι αυξήθηκε σε δημοτικότητα ξεκινώντας το 2007 λόγω του διαδικτυακού μιμιδίου " Rickroll " , στο οποίο εμφανίζεται το βίντεο σε έναν χρήστη που περιμένει εντελώς άσχετο περιεχόμενο. Το 2008, ο Astley κέρδισε το MTV Europe Music Award για την Καλύτερη Πράξη ποτέ με το τραγούδι, ως αποτέλεσμα συλλογικής εκστρατείας από χιλιάδες ανθρώπους στο Διαδίκτυο. 

Το 2019, ο Astley ηχογράφησε και κυκλοφόρησε μια έκδοση « Pianoforte » του τραγουδιού για το άλμπουμ του The Best of Me , το οποίο περιλαμβάνει μια νέα διασκευή για πιάνο. 

 

Ξέρω είναι σκληρό να το διαβάζεις γραμμένο από κάποιον που μέσα σου λανθασμένα, αφού εγώ και ο Πετρίδης αγαπάμε όλα τα είδη της μουσικής, πιστεύεις ότι είναι αυτό που αποκαλείτε ροκάς, αλλά τραγούδια σαν κι αυτό άντεξαν στον χρόνο το ίδιο με τις μεγάλες ροκ επιτυχίες ΚΖ

https://www.popup.gr/