Alive-Pearl Jam

Alive-Pearl Jam

59 ετών ο Mike McCready ο κιθαρίστας τους Ο Michael David McCready (γεννημένος στις 5 Απριλίου 1966) είναι Αμερικανός μουσικός γνωστός ως ιδρυτικό μέλος και βασικός κιθαρίστας των Pearl Jam. Ο McCready ήταν επίσης μέλος των συγκροτημάτων των Flight to Mars, Temple of the Dog, Mad Season και The Rockfords.

Το " Alive " είναι το ντεμπούτο σινγκλ του αμερικανικού ροκ συγκροτήματος Pearl Jam . Κυκλοφόρησε στις 7 Ιουλίου 1991, 51 ημέρες πριν από την κυκλοφορία του ντεμπούτου άλμπουμ του συγκροτήματος, Ten , στο οποίο εμφανίζεται το "Alive".

Γράφτηκε από τον κιθαρίστα Stone Gossard,  δημιουργήθηκε ως ορχηστρικό με τίτλο "Dollar Short" και συμπεριλήφθηκε σε μια κασέτα επίδειξης που κυκλοφόρησε με την ελπίδα να βρεθεί ένας τραγουδιστής για το γκρουπ.  Ο τραγουδιστής Eddie Vedder απέκτησε ένα αντίγραφο της κασέτας και έγραψε στίχους που περιγράφουν μια κάπως φανταστική αφήγηση της εποχής που του είπαν ότι ο άνθρωπος που νόμιζε ότι ήταν ο πατέρας του δεν ήταν στην πραγματικότητα ο βιολογικός του γονέας. 

Βρέθηκε στο νούμερο 16 στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο νούμερο ένατο στην Αυστραλία. Τον Αύγουστο του 2018, έγινε το πρώτο τραγούδι των Pearl Jam που έλαβε πιστοποίηση από τη Βρετανική Φωνογραφική Βιομηχανία (BPI), λαμβάνοντας τελικά χρυσή πιστοποίηση τον Ιούλιο του 2022 για πωλήσεις και ροές άνω των 400.000.

Έφτασε επίσης στην πρώτη 20άδα στο Βέλγιο, την Ιρλανδία, την Ολλανδία και τη Νέα Ζηλανδία. Το σινγκλ ήταν διαθέσιμο μόνο μέσω εισαγωγής στις Ηνωμένες Πολιτείες, επομένως δεν μπόρεσε να μπει στο Billboard Hot 100 . Ωστόσο, έφτασε στο νούμερο 16 στο τσαρτ Album Rock Tracks και στο νούμερο 18 στο τσαρτ Modern Rock Tracks