Space Oddity-David Bowie, έγινε 54 ετών

Space Oddity-David Bowie, έγινε 52 ετών

Θα συναντηθούμε ίσως ξανά, κάπου, κάποτε στο διάστημα σ' αυτό το σύντομο ταξίδι μας στην Γη.

 Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις 11 Ιουλίου 1969 από τη Philips Records ως σινγκλ 7 ιντσών και στη συνέχεια ως το εναρκτήριο κομμάτι του δεύτερου στούντιο άλμπουμ του David Bowie . Μετά την εμπορική αποτυχία του ομώνυμου ντεμπούτου άλμπουμ του το 1967, ο μάνατζερ του Bowie, Kenneth Pitt , ανέθεσε το Love You till Tuesday , μια προωθητική ταινία που είχε σκοπό να παρουσιάσει τον Bowie σε ένα μεγαλύτερο κοινό. Για την ταινία, ο Bowie έγραψε το "Space Oddity", μια ιστορία για έναν φανταστικό αστροναύτη που ονομάζεται Major Tom .

Ο τίτλος και το θέμα του ήταν εν μέρει εμπνευσμένα απόΗ ταινία του Stanley Kubrick 2001: A Space Odyssey (1968) και τα συναισθήματα αποξένωσης του Bowie σε εκείνο το σημείο της καριέρας του.

Video Url

 

Μουσικά, το "Space Oddity" ήταν ένα από τα πιο περίπλοκα τραγούδια που είχε γράψει ο Bowie μέχρι εκείνο το σημείο και σηματοδότησε μια αλλαγή από τον ήχο επηρεασμένου από το music hall του ντεμπούτου του σε έναν ήχο που μοιάζει με ψυχεδελικό λαϊκό και εμπνευσμένο από τη μουσική του οι Bee Gees .

Ηχογραφήθηκε 20 Ιουνίου και κυκλοφόρησε 11 Ιουλίου πριν 53 χρόνια μέσα στο καλοκαίρι του 1969. Στην Ελλάδα κυκλοφόρησε στις 11 Δεκεμβρίου 1968. 

 

Video Url

 

 

 

https://www.popup.gr/