You're Beautiful - James Blunt (2005)

You're Beautiful - James Blunt (2005)

Ο Τζέιμς Μπλαντ (πραγματικό όνομα: James Hillier Blount, 22 Φεβρουαρίου 1974) είναι Άγγλος τραγουδιστής και μουσικός. Το πρώτο του album, Back to Bedlam, έκανε μεγάλη επιτυχία το 2005, ειδικά με την μπαλάντα You're Beautiful. Το είδος της μουσικής του περιγράφεται ως μίγμα jazz, rock και soul.

Έκανε μαθήματα πιάνου και βιολιού από παιδική ηλικία, ενώ έμαθε ηλεκτρική κιθάρα στην ηλικία των 14 από έναν συμμαθητή του. Ενώ βρισκόταν ακόμη στο στρατό ξεκίνησε να γράφει τραγούδια στον ελεύθερο του χρόνο. Ένας βοηθητικός τραγουδιστής (backing vocalist) του πρότεινε να έρθει σε επαφή με την Τοντ Ίντερλαντ, την μάνατζερ του Έλτον Τζον. Η Ίντερλαντ αργότερα δήλωσε ότι άκουσε το δοκιμαστικό CD του Μπλαντ καθώς βρισκόταν στο αυτοκίνητο. Μόλις άκουσε το τραγούδι "Goodbye my lover" πήρε αμέσως τηλέφωνο τον τραγουδιστή για να κανονίσει μια συνάντηση.

Πέρα από την μουσική του πορεία, διακρίνεται και για το φιλανθρωπικό του πρόσωπο. Είναι θαμώνας του φιλανθρωπικού οργανισμού Help for Heroes, με στόχο τη βελτίωση των εγκαταστάσεων για τους παλαίμαχους στρατιώτες της Αγγλίας. Για το σκοπό αυτό διοργάνωσε και αρκετές φιλανθρωπικές συναυλίες.