You Really Got Me - Kinks

You Really Got Me - Kinks

Κυκλοφόρησε 4 Αυγούστου του 1964...

Δεν έχουμε συχνά την ευκαιρία να βλέπουμε τους Kinks, πέρασαν 59 χρόνια....

Το " You Really Got Me " είναι ένα τραγούδι που γράφτηκε από τον Ray Davies για το αγγλικό ροκ συγκρότημα Kinks .

Αρχικά ερμηνεύτηκε σε στυλ πιο προσανατολισμένο στο μπλουζ , ήταν εμπνευσμένο από καλλιτέχνες όπως οι Lead Belly και Big Bill Broonzy . Ηχογραφήθηκαν δύο εκδοχές του τραγουδιού, με τη δεύτερη εκτέλεση να χρησιμοποιείται για το τελευταίο single.

Αν και φημολογήθηκε ότι ο μελλοντικός κιθαρίστας των Led Zeppelin , Jimmy Page , είχε ερμηνεύσει το σόλο κιθάρας του τραγουδιού, ο μύθος από τότε αποδείχθηκε ψευδής.

Το "You Really Got Me" χτίστηκε γύρω από power ακόρντα ( τέλειες πέμπτες και οκτάβες) και επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τους μεταγενέστερους ροκ μουσικούς, ιδιαίτερα στα είδη του heavy metal και του punk rock . Χτισμένο γύρω από ένα riff κιθάρας που έπαιζε ο Dave Davies , οι στίχοι του τραγουδιού περιγράφηκαν από τον Dave ως "ένα τραγούδι αγάπης για παιδιά του δρόμου". 

Το "You Really Got Me" κυκλοφόρησε στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 4 Αυγούστου 1964 από την Pye Records ως το τρίτο single του γκρουπ και έφτασε στο νούμερο ένα στο βρετανικό chart single τον επόμενο μήνα, παραμένοντας για δύο εβδομάδες.

Κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ ένα μήνα αργότερα στις 2 Σεπτεμβρίου από την Reprise Records . Έγινε η σημαντική επιτυχία του γκρουπ. τους καθιέρωσε ως μία από τις κορυφαίες πράξεις βρετανικής εισβολής στις Ηνωμένες Πολιτείες, φτάνοντας τον αριθμό επτά εκεί αργότερα μέσα στο έτος.

Το "You Really Got Me" συμπεριλήφθηκε αργότερα στο ντεμπούτο άλμπουμ των Kinks, Kinks .