I Don’t Wanna Talk About It: Μια από τις ομορφότερες μπαλάντες, με μια μελωδία τόσο άμεση που αντέχει εδώ και περίπου μισό αιώνα...

I Don’t Wanna Talk About It: Μια από τις ομορφότερες μπαλάντες, με μια μελωδία τόσο άμεση που αντέχει εδώ και περίπου μισό αιώνα...

Από τον Θοδωρή Φαχουρίδη

 

Μια από τις ομορφότερες μπαλάντες, με μια μελωδία τόσο άμεση που αντέχει εδώ και περίπου μισό αιώνα. Ποιος ξέρει μπορεί να βρίσκει το κοινό της και σε πενήντα χρόνια από τώρα.
Ορίστε η πρωτότυπη εκτέλεση και δέκα διασκευές της, με κλασσικό ροκ, ποπ, κάντρι έως και τζαζ άρωμα.
Crazy Horse (LP: Crazy Horse - 1971)

 

Η αυθεντική εκτέλεση από τον ντεμπούτο δίσκο του συγκροτήματος που σύνδεσε το όνομά του με τον Neil Young. Ήταν και ο μόνος δίσκος στον οποίο συμμετείχε το ιδρυτικό μέλος τους και δημιουργός του τραγουδιού, ο Danny Whitten.

 

Σε ένα και μοναδικό άλμπουμ ο συνθέτης του κομματιού, Danny, συνεργάστηκε εξ ολοκλήρου και με τον Young, σε έναν από τους σημαντικότερους δίσκους για το ροκ, τον Everybody Knows This Is Nowhere του 1969. Κατά την ηχογράφηση την επόμενη χρονιά του τρίτου δίσκου του καναδού, After the Gold Rush, λόγο του εθισμού του στην ηρωίνη, ο Whitten συμμετείχε μόνο εν μέρει. .

 

Το 1972 με την περιοδεία υποστήριξης του Harvest στα σκαριά, Time Fades Away tour, ήρθε και η λήξη της συνεργασίας τους μαζί με ένα πληρωμένο εισιτήριο από τον Neil για να επιστρέψει στο Λος Άντζελες. Λίγες ώρες μόνο αργότερα από την προσγείωση του αεροπλάνου, στις 18 Νοεμβρίου, θα φύγει από τη ζωή με ένα αναμενόμενο τέλος όπως είπε σε μια συνέντευξή του ο μπασίστας των Crazy Horse, Billy Talbot. Απόδειξη ότι είχε δώσει ο εθισμός του και εν μέρει την αφορμή για το The Needle and the Damage Done ένα χρόνο σχεδόν πριν.

 

 

Ian Matthews (LP: Some Days You Eat the Bear and Some Days the Bear Eats You - 1974)

 

 

Rod Stewart (LP: Atlantic Crossing - 1975)

 

 

Rita Coolidge (The Delta Lady) (LP: Anytime... Anywhere - 1977)

 

 

Lee Conway (LP: All I Want to Do - 1977)

 

 

Everything But The Girl (LP: Idlewild - 1988)

 

 

Indigo Girls (LP: OST Philadelphia - 1993)

 

 

Dina Carroll (LP: Only Human - 1996)

Video Url

 

Smokie (LP: Uncovered - The Very Best of Smokie - 2000)

 

 

Nils Lofgren (Nils Lofgren Band Live - 2002)

 

 

Inger Marie Gundersen (LP: By Myself - 2006)