Everybodys Tallkin'-Nilsson, 54 χρόνια Midnight Cowboy

Everybodys Tallkin'-Nilsson, 50 χρόνια Midnight Cowboy

Συμπληρώθηκε σήμερα μισός αιώνας από την εμφάνιση του Midnight Cowboy, μία από τις ταινίες που θυμάσαι συνήθως που την είδες, και τι έκανες μόλις βγήκες από την κινηματογραφική αίθουσα.

Harry Nilsson Midnight Cowboy RCA Image

Εκλογές αύριο και ενώ οι πρωταγωνιστές της ταινίας πηγαίνουν να συναντήσουν τον ήλιο, οι δικοί μας νέοι πηγαίνουν στις μόνιμα συννεφιασμένες χώρες για να μπορέσουν να αποκτήσουν κάποια ελπίδα για το μέλλον τους.

I'm going where the sun keeps shining through the pouring rain

 

 

Δεν θα παντρευτείς εσύ; είναι μια συνηθισμένη ερώτηση γονιών και συγγενών στους σημερινούς νέους, τι να απαντήσεις, πώς να παντρευτεί ένας νέος με 500 ευρώ ή και λιγότερα μισθό; πώς να κάνει οικογένεια; πότε θα αλλάξει αυτό; ποτέ! εκτός και αν συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά, όχι μόνο στους πολιτικούς, αλλά και σε όλη την κοινωνία, πώς όμως μπορεί να γίνει αυτό αφού ο μισοί περίπου δεν έχουν λόγο να αλλάξουν;

 

 

Αλλά ας γυρίσουμε στο τραγούδι, το Everybodys Talkin' γράφτηκε το 1965 μέσα σε μερικά λεπτά από τον συνθέτη του Fred Neil, η διασκευή του Nilsson βοήθησε αρκετά την επιτυχία της ταινίας.

 

 

Κώστας Ζουγρής

Αγαπάτε την μουσική από το παρελθόν; θέλετε να ξέρετε τι συμβαίνει σήμερα στον κόσμο; σας αρέσει να ενημερώνεστε πρώτοι για τις αυριανές εξελίξεις; στηρίξτε την προσπάθεια μας με όποιο ποσό θέλετε και σας επιτρέπουν τα οικονομικά σας, εμείς θα προσπαθήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας να σας το ανταποδώσουμε.