Numb-Linkin Park (2003)

Numb-Linkin Park (2003)

Το "Numb" κυκλοφόρησε ως το τρίτο single από το δεύτερο στούντιο άλμπουμ τους, Meteora, και είναι το δέκατο τρίτο και τελευταίο κομμάτι του άλμπουμ.

Ένα από τα πιο γνωστά και θρυλικά τραγούδια των Linkin Park, το "Numb" ήταν στην κορυφή του Billboard διαγράμματος Hot Modern Rock Tracks για 12 εβδομάδες. Το τραγούδι πέρασε έξι εβδομάδες στην κορυφή του διαγράμματος το 2003 και έξι εβδομάδες το 2004, καθιστώντας αυτό το μόνο στην ιστορία που είναι το πιο επιτυχημένο τραγούδι της χρονιάς στο Hot Modern Rock Tracks διάγραμμα για δύο χρόνια.

Πέρασε επίσης για τρεις εβδομάδες στην κορυφή του Billboard διαγράμματος Hot Mainstream Rock τραγούδια και έφτασε στο νούμερο 11 στο Billboard Hot 100.

Έγινε remix ως "Numb / Encore", μια συνεργασία μεταξύ της μπάντας και του ράπερ Jay-Z. Ήταν ένα τεράστιο χτύπημα και για τους δύο καλλιτέχνες το οποίο εμφανίζεται στο δίσκο Collision Course  και τους έδωσε το βραβείο Grammy για την καλύτερη ραπ/Sung συνεργασία. Το "Numb" ήταν ταξινομημένο στη θέση 95 στον κατάλογο του Rhapsody των 100 καλύτερων τραγουδιών της δεκαετίας.

Τον Ιανουάριο του 2011, το "Numb" κυκλοφόρησε σε ένα DLC πακέτο Linkin Park για το Rock Band 3.

 

Video Url