Fairground-Simply Red (1995)

Fairground-Simply Red (1995)

To πρώτο τους Νο 1 στην Αγγλία τον Σεπτέμβριο του 1995.

Κυκλοφόρησε στις 18 Σεπτεμβρίου 1995 ως το πρώτο σινγκλ από το πέμπτο άλμπουμ τους, Life (1995). Συν-γραμμένος και συμπαραγωγός από τον frontman Mick Hucknall , χρησιμοποιεί εκτενώς ένα δείγμα του ολλανδικού ντουέτου των Goodmen το 1993 " Give It Up ".

Έγινε το πρώτο και μοναδικό Νο. 1 σινγκλ του Simply Red στο UK Singles Chart , μένοντας στην κορυφή για τέσσερις εβδομάδες τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 1995 και ήταν επίσης επιτυχία στα chart στην ηπειρωτική Ευρώπη και την Αυστραλία, αλλά απέτυχε να δημιουργήσει μακροχρόνιες θητεία επιτυχία στη Βόρεια Αμερική.

Όταν το "Fairground" πήγε κατευθείαν στο νούμερο ένα την πρώτη εβδομάδα στο UK Singles Chart , είχε ήδη κυκλοφορήσει στους ραδιοφωνικούς σταθμούς του Ηνωμένου Βασιλείου σχεδόν ένα μήνα πριν, μέσω δορυφόρου με τα πρώτα διαφημιστικά αντίγραφα να ακολουθούν λίγες μέρες αργότερα.

Το single τοποθετήθηκε σε βαριά εναλλαγή στους Top 40 ραδιοφωνικούς σταθμούς, με αποτέλεσμα να φτάσει στην κορυφή των airplay charts, μια θέση που διατηρήθηκε για τρεις εβδομάδες. Όταν κυκλοφόρησε στο κοινό στις 18 Σεπτεμβρίου 1995, ήταν ήδη ο δίσκος με τα περισσότερα τραγούδια στο βρετανικό ραδιόφωνο. 

 

 

https://www.popup.gr/