(They Long To Be) Close To You-Carpenters (1970)

(They Long To Be) Close To You-Carpenters (1970)

Διασκευή σε τραγούδι του Richard Champerlain

Το " (They Long to Be) Close to You " είναι ένα τραγούδι που γράφτηκε από τους Burt Bacharach και Hal David . Η πιο γνωστή εκδοχή είναι αυτή που ηχογραφήθηκε από το αμερικανικό δίδυμο The Carpenters για το δεύτερο στούντιο άλμπουμ τους Close to You (1970) και παραγωγή του Jack Daugherty. 

Το 1970, το "(They Long to Be) Close to You" κυκλοφόρησε από τους Carpenters στο άλμπουμ τους Close to You (1970) και έγινε μία μεγάλη επιτυχία τους. Παρέμεινε στο νούμερο ένα στο Billboard Hot 100 για τέσσερις εβδομάδες και ονομάστηκε Billboard 's Song of the Summer για το 1970. 

Ο Bacharach και ο David έδωσαν στον Herb Alpert το τραγούδι, αφού σημείωσε μια νούμερο ένα επιτυχία το 1968 με το " This Guy's in Love with You ", το οποίο είχε επίσης γράψει το δίδυμο. Ο Alpert το ηχογράφησε , αλλά ήταν δυσαρεστημένος με την ηχογράφηση και δεν το κυκλοφόρησε. Αφού οι Carpenters πέτυχαν την πρώτη τους επιτυχία στα chart με το " Ticket to Ride " το 1969, ο Alpert τους έπεισε να ηχογραφήσουν την εκδοχή τους, πιστεύοντας ότι τους ταίριαζε. 

Ο Carpenter και ο Alpert συνεργάστηκαν στο τραγούδι και το τελικό προϊόν ήταν ένα τραγούδι διάρκειας 4 λεπτών και 36 δευτερολέπτων. Όταν η A&M Records αποφάσισε να αφαιρέσει το εκτεταμένο κωδικό και να το κυκλοφορήσει ως single 3 λεπτών και 40 δευτερολέπτων τον Μάιο του 1970, έγινε η μεγαλύτερη επιτυχία της A&M μετά το " This Guy's in Love with You " του Alpert το 1968. Το Billboard το κατέταξε ως Νούμερο δύο τραγούδι για το 1970. 

Το "(They Long to Be) Close to You" κέρδισε στους Carpenters ένα βραβείο Grammy για την Καλύτερη Σύγχρονη Ερμηνεία από Duo, Group ή Chorus το 1971. Έγινε το πρώτο από τα τρία βραβεία Grammy που θα κέρδιζαν κατά τη διάρκεια της καριέρας τους. Πιστοποιήθηκε χρυσό από την Recording Industry Association of America (RIAA) στις 12 Αυγούστου 1970.  Φτάνοντας στο νούμερο έξι στο UK Singles Chart το 1970, σε μια ειδική τηλεόραση του Ηνωμένου Βασιλείου στο ITV το 2016 ψηφίστηκε τέταρτος στο " The Nation's Favorite Carpenters Song ".

 

 

 

Ελάτε στην παρέα μας