I Just Called To Say I Love You-Stevie Wonder (1984)

I Just Called To Say I Love You-Stevie Wonder (1984)

Από την ταινία The Woman In Red.

Το "I Just Called to Say I Love You" είναι μια μπαλάντα που έγραψε και ερμήνευσε ο Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός της R&B Στίβι Γουόντερ.  Ήταν μεγάλη διεθνής επιτυχία και παραμένει το single με τις περισσότερες πωλήσεις του Γουόντερ μέχρι σήμερα, έχοντας σημειώσει ρεκόρ φτάνοντας στην κορυφή 19 τσαρτ.

Το τραγούδι ήταν το βασικό single από το σάουντρακ του 1984 The Woman in Red, μαζί με δύο άλλα τραγούδια του Γουόντερ, και έγινε νούμερο ένα στο Billboard Hot 100 όπου έμεινε τρεις εβδομάδες από τις 13 Οκτωβρίου έως τις 27 Οκτωβρίου 1984. 

Έγινε επίσης η μοναδική σόλο νούμερο ένα επιτυχία του Γουόντερ στο Ηνωμένο Βασίλειο, παραμένοντας στην κορυφή έξι εβδομάδες, ενώ έγινε και το σινγκλ με τις περισσότερες πωλήσεις της Motown Records στο Ηνωμένο Βασίλειο, μια διάκριση που εξακολουθούσε να διατηρεί μέχρι το 2018. 

Επιπλέον, κέρδισε Χρυσή Σφαίρα και Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού.  Το τραγούδι έλαβε επίσης τρεις υποψηφιότητες στα 27α βραβεία Γκράμι.

Στους στίχους του τραγουδιού ο Γουόντερ αιφνιδιάζει το αντικείμενο του έωτά του με ένα απροσδόκητο τηλεφώνημα. Ωστόσο, εξηγεί ότι καμιά ειδική περίσταση όπως η Πρωτοχρονιά ή το Χαλοουίν δεν ήταν η αφορμή για το τηλεφώνημα. Θέλει μόνο να πει στην αγαπημένη ότι την αγαπά μέσα από την καρδιά του.

Η Cash Box περιέγραψε το τραγούδι ως "ένα τρυφερό και ρομαντικό γράμμα αγάπης που αποτυπώνει το πάντα παρόν και υπέροχο αίσθημα της αγάπης και της αισιοδοξίας".

Υπήρξε διαφωνία μεταξύ του Γουόντερ, του πρώην συνεργάτη του στιχουρδού, Λι Γκάρετ, και του Λόιντ Κιάτι ως προς το ποιος έγραψε πραγματικά το τραγούδι. Ο Κιάτι ισχυρίστηκε σε μια αγωγή ότι αυτός και ο Γκάρετ έγραψαν το τραγούδι χρόνια πριν από την κυκλοφορία του το 1984. Ωστόσο, οι ένορκοι τάχθηκαν στο πλευρό του Γουόντερ. 

 

 

 

https://www.popup.gr/