The Downward Spiral-Nine Inch Nails (1994)

The Downward Spiral-Nine Inch Nails (1994)

Κυκλοφόρησε 8 Μαρτίου 1994.

Το The Downward Spiral είναι το δεύτερο στούντιο άλμπουμ του αμερικανικού industrial rock συγκροτήματος Nine Inch Nails , που κυκλοφόρησε στις 8 Μαρτίου 1994 από την Nothing Records στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Island Records στην Ευρώπη. Πρόκειται για ένα concept άλμπουμ που περιγράφει λεπτομερώς την αυτοκαταστροφή ενός ανθρώπου από την αρχή της μισάνθρωπος του «καθοδικής σπείρας» μέχρι το σημείο αυτοκτονίας του. Το άλμπουμ γνώρισε εμπορική επιτυχία και καθιέρωσε τους Nine Inch Nails ως μια αξιόπιστη δύναμη στη μουσική σκηνή της δεκαετίας του 1990 , με τον ήχο του να μιμείται ευρέως και το συγκρότημα να λαμβάνει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης και πολλές διακρίσεις.

Ο frontman της μπάντας Trent Reznor είχε μετακομίσει στο 10050 Cielo Drive στο Benedict Canyon του Λος Άντζελες , όπου έγινε η δολοφονία της ηθοποιού Sharon Tate από μέλη της οικογένειας Manson το 1969. μετατράπηκε σε στούντιο για ηχογράφηση του Broken EP (1992) και στη συνέχεια του The Downward Spiral με συνεργασίες από άλλους μουσικούς. Το άλμπουμ περιλαμβάνει στοιχεία industrial rock, techno , metal και ambient ηχοτοπίων, σε αντίθεση με το ντεμπούτο άλμπουμ Pretty Hate Machine (1989) του συγκροτήματος, επηρεασμένο από τη synth-pop . Ο Ρέζνορ επηρεάστηκε έντονα απόΤο Low του David Bowie και το The Wall των Pink Floyd για τα θέματα της ενδοσκόπησης και της διάστασης και την εστίασή τους στην υφή και το διάστημα.

Το The Downward Spiral έχει θεωρηθεί από τους κριτικούς της μουσικής και το κοινό ως ένα από τα πιο σημαντικά άλμπουμ της δεκαετίας του 1990, και επαινέστηκε για την τραχιά και εκλεκτική φύση του και τα σκοτεινά του θέματα, αν και εντυπωσιάστηκε από τους κοινωνικούς συντηρητικούς για μερικούς από τους στίχους του . Το άλμπουμ δημιούργησε δύο βασικά σινγκλ, τα " March of the Pigs " και " Closer ", εκτός από τα διαφημιστικά σινγκλ " Piggy " και " Hurt ". Τα κύρια σινγκλ συνοδεύονταν από μουσικά βίντεο, με το πρώτο να γυρίστηκε δύο φορές και το δεύτερο να λογοκρίνεται σε μεγάλο βαθμό. Ένα remix άλμπουμ με τίτλο Further Down the Spiral κυκλοφόρησε το 1995.

 

Video Url

 

https://www.popup.gr/