Ride The Lightning-Metallica

Ride The Lightning-Metallica

Κυκλοφόρησε πριν 39 χρόνια στις 27 Ιουλίου 1984.

Με το πρώτο άλμπουμ τους, να έχει γίνει πρότυπο για ένα νέο στυλ μουσικής, οι Metallica συνειδητοποίησαν ότι θα έπρεπε να προχωρήσουν. Εκτός από την ενέργεια και τη δημιουργικότητα, το συγκρότημα ήταν επίσης εξαιρετικά πεινασμένο - κυριολεκτικά.

Νοίκιαζαν ένα σπίτι, το οποίο ονόμασαν Metallimansion, στο Ελ Σερίτο της Καλιφόρνια, αλλά μετά βίας μπορούσαν να πληρώσουν το ενοίκιο. Εκεί έγραψαν τα τρία πρώτα τραγούδια. Η συμβολή του νέου μπασίστα Κλιφ Μπέρτον ήταν αποφασιστική σε έξι από τα οκτώ τραγούδια με τον τόνο της μελωδικότητας να έχει αυτόν ως πηγή προέλευσης.

Το Ride the Lightning έχει την ταχύτητα του άλμπουμ "Kill 'Em All" σε τραγούδια όπως το "Trapped Under Ice" και "Fight Fire with Fire", αλλά περιέχει τα πρώτα μεγάλα σε διάρκεια και πολύπλοκα τραγούδια όπως το "Fade to Black" και το ορχηστρικό "The Call of Ktulu" που διαρκεί σχεδόν εννιά λεπτά. Το μουσικό εύρος και η συνολική μορφοποίηση των Metallica αυξήθηκαν αλματωδώς μεταξύ των δύο άλμπουμ ενώ αντίστοιχη ήταν και η βελτίωση στο θέμα της παραγωγής. Ο μουσική επιθετική τεχνοτροπία εξακολουθεί να υπάρχει αλλά ολόκληρος ο δίσκος διακατέχεται από σκοτεινή ατμόσφαιρα με αξιοσημείωτες δόσεις μελωδίας.

Είναι ο τελευταίος δίσκος στον οποίο συμμετέχει συνθετικά ο Ντέιβ Μαστέιν σε δίσκο του συγκροτήματος (στο ορχηστρικό "The Call of Ktulu" και στο ομότιτλο κομμάτι). Επίσης ο νυν κιθαρίστας των Megadeth πήρε τα πνευματικά δικαιώματα για τα τραγούδια "Ride the Lightning" και "The Call of Ktulu".

Οι στίχοι για πρώτη φορά σε δίσκο των Metallica αποκτούν κοινωνικοπολιτικό περιεχόμενο, όπως στο ομότιτλο, ενώ εμπνέονται και από τη Βίβλο ("Creeping Death") και την καταστροφή του κόσμου ("Fight Fire With Fire").

 

Video Url