Street Survivors-Lynyrd Skynyrd (1977)

Street Survivors-Lynyrd Skynyrd (1977)

3 μέρες μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ στις 17 Οκτωβρίου 1977 σε πτώση αεροπλάνου σκοτώνονται 3 από τα βασικά μέλη τους.

Το Street Survivors είναι το πέμπτο στούντιο άλμπουμ των Lynyrd Skynyrd , που κυκλοφόρησε στις 17 Οκτωβρίου 1977. Το LP είναι το τελευταίο που ηχογραφήθηκε από τα αρχικά μέλη Ronnie Van Zant και Allen Collins και είναι η μοναδική ηχογράφηση στούντιο Skynyrd από τον κιθαρίστα Steve Gaines.

Τρεις μέρες μετά την κυκλοφορία του , το ναυλωμένο αεροπλάνο του συγκροτήματος συνετρίβη καθ' οδόν προς το Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνα , σκοτώνοντας τον πιλότο, τον συγκυβερνήτη, τον βοηθό του δρόμου του συγκροτήματος και τρία μέλη του συγκροτήματος (Van Zant, Gaines και η μεγαλύτερη αδερφή του Gaines, η εφεδρική τραγουδίστρια Cassie Gaines ), και τραυματίζοντας σοβαρά τους περισσότερους που επέζησαν από τη συντριβή.

Το άλμπουμ γνώρισε άμεση επιτυχία, κερδίζοντας χρυσή πιστοποίηση μόλις 10 ημέρες μετά την κυκλοφορία του. Αργότερα θα γίνει διπλά πλατινένιο. Eίχε καλή απόδοση στα τσαρτ, φτάνοντας στο #5 (το άλμπουμ με τα υψηλότερα charts του συγκροτήματος), όπως και τα σινγκλ "What's Your Name" και "That Smell", το πρώτο που ήταν μια κορυφαία επιτυχία στο τσαρτ σινγκλ. .

Video Url

 

Video Url