37 χρόνια μετά - The Joshua Tree - U2 (1987)

35 χρόνια μετά - The Joshua Tree - U2 (1987)

Κυκλοφόρησε 9 Μαρτίου του 1987, ήταν στο Νο 1 της Αμερικής στα τέλη του Απρίλη της ίδιας χρονιάς.

Το Joshua Tree είναι το πέμπτο στούντιο άλμπουμ του ιρλανδικού ροκ συγκροτήματος U2 . Η παραγωγή του έγινε από τους Daniel Lanois και Brian Eno και κυκλοφόρησε στις 9 Μαρτίου 1987 από την Island Records . Σε αντίθεση με τον ατμοσφαιρικό πειραματισμό της κυκλοφορίας τους το 1984, The Unforgettable Fire , το συγκρότημα στόχευε σε έναν πιο δυνατό ήχο εντός των περιορισμών των συμβατικών δομών τραγουδιών στο The Joshua Tree . Το άλμπουμ είναι επηρεασμένο από την αμερικανική και ιρλανδική μουσική, και μέσα από κοινωνικοπολιτικά συνειδητοποιημένους στίχους διακοσμημένους με πνευματικές εικόνες, αντιπαραβάλλει την αντιπάθεια της ομάδας για την «πραγματική Αμερική» με τη γοητεία τους για τη «μυθική Αμερική».

Εμπνευσμένοι από τις αμερικανικές εμπειρίες, τη λογοτεχνία και την πολιτική, οι U2 επέλεξαν την Αμερική ως θέμα για το άλμπουμ. Η ηχογράφηση ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 1986 στην Ιρλανδία και για να καλλιεργήσει μια χαλαρή, δημιουργική ατμόσφαιρα, το γκρουπ ηχογράφησε κυρίως σε δύο σπίτια. Αρκετά γεγονότα κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων βοήθησαν να διαμορφωθεί ο συνειδητός τόνος του άλμπουμ, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής του συγκροτήματος στις συναυλίες του Conspiracy of Hope για τη Διεθνή Αμνηστία , ο θάνατος του roadie Greg Carroll και ο βασικός τραγουδιστής Bono .

Τα ταξίδια του στην Κεντρική Αμερική. Η ηχογράφηση ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο του 1986. Η πρόσθετη παραγωγή συνεχίστηκε τον Ιανουάριο του 1987. Καθ' όλη τη διάρκεια των συνεδριών, οι U2 αναζητούσαν μια "κινηματογραφική" ποιότητα για τον δίσκο, που θα προκαλούσε μια αίσθηση τοποθεσίας, ιδιαίτερα στους ανοιχτούς χώρους των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτό το αντιπροσώπευαν στη φωτογραφία με το μανίκι που τους απεικόνιζε σε τοπία της αμερικανικής ερήμου.

Κέρδισε την αναγνώριση των κριτικών, ανέβηκε στην κορυφή των charts σε περισσότερες από 20 χώρες και έγινε το άλμπουμ με τις ταχύτερες πωλήσεις στη βρετανική ιστορία. Σύμφωνα με το Rolling Stone , το άλμπουμ αύξησε το ανάστημα του συγκροτήματος «από ήρωες σε σούπερ σταρ». Παρήγαγε τα επιτυχημένα σινγκλ " With or Without You ", " I Still Haven't Found What I'm Looking For " και " Where the Streets Have No Name ", τα δύο πρώτα από τα οποία έγιναν τα μοναδικά σινγκλ του γκρουπ. στις Η.Π.Α. Το άλμπουμ κέρδισε τα βραβεία Grammy για το άλμπουμ της χρονιάς και την καλύτερη ροκ ερμηνεία από ντουέτο ή ομάδα με φωνητικά το 1988 . Η ομάδα υποστήριξε τον δίσκο με την περιοδεία Joshua Tree Tour κατά τη διάρκεια του 1987, κατά την οποία άρχισαν να παίζουν σε γήπεδα για πρώτη φορά στην καριέρα τους.

Το The Joshua Tree , που αναφέρεται συχνά στα καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών, είναι ένα από τα άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο , με πάνω από 25 εκατομμύρια πωλήσεις. Οι U2 τίμησαν την 20η επέτειο του δίσκου με μια επανακυκλοφορημένη επανέκδοση και την 30η επέτειό του με περιοδείες συναυλιών και επανέκδοση. Το 2014, το The Joshua Tree επιλέχθηκε για διατήρηση στο Εθνικό Μητρώο Ηχογράφησης των Η.Π.Α. , αφού κρίθηκε "πολιτιστικά, ιστορικά ή αισθητικά σημαντικό" από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου .

WITH OR WITHOUT YOU

 

 

I STILL HAVEN' FOUND WHAT I'M LOOKING FOR

 

 

WHERE THE STREETS HAVE NO NAME

 

 

BULLET THE BLUE SKY

 

 

Video Url