Πέρασαν 43 χρόνια - London Calling - The Clash (1979)

Πέρασαν 42 χρόνια - London Calling - The Clash (1979),

Κυκλοφόρησε 14 Δεκεμβρίου του 1979 και 14 Ιανουαρίου στην Αμερική.

Είναι το τρίτο στούντιο άλμπουμ των The Clash και κυκλοφόρησε αρχικά ως διπλό άλμπουμ στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 14 Δεκεμβρίου 1979 από την CBS Records και στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Ιανουάριο του 1980 από την Epic Records .

Οι Clash το ηχογράφησαν με τον παραγωγό Guy Stevens στα Wessex Sound Studios στο Λονδίνο τον Αύγουστο, τον Σεπτέμβριο και τον Νοέμβριο του 1979, μετά από μια αλλαγή στη διοίκηση και μια περίοδο αποκλεισμού του συγγραφέα για τους τραγουδοποιούς Joe Strummer και Mick Jones .

Γεφυρώνοντας έναν παραδοσιακό punk rock ήχο και μια new wave αισθητική, το London Calling αντανακλά το αυξανόμενο ενδιαφέρον της μπάντας για στυλ πέρα ​​από τις πανκ ρίζες τους, όπως reggae , rockabilly , ska , New Orleans R&B ,ποπ , lounge jazz και hard rock . Τα θέματα των τραγουδιών περιλαμβάνουν τον κοινωνικό εκτοπισμό, την ανεργία , τις φυλετικές συγκρούσεις , τη χρήση απαγορευμένων ουσιών και τις ευθύνες της ενηλικίωσης.

Το άλμπουμ σημείωσε επιτυχία στα τσαρτ των κορυφαίων δέκα στο Ηνωμένο Βασίλειο και το βασικό του σινγκλ " London Calling ", το οποίο ήταν ένα σινγκλ των 20 κορυφαίων. Έχει πουλήσει πάνω από πέντε εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και πιστοποιήθηκε ως πλατινένιο στις ΗΠΑ για πωλήσεις ενός εκατομμυρίου. Έτυχε επίσης ευρείας αποδοχής από τους κριτικούς και αναδρομικά έχει ονομαστεί ένα από τα μεγαλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών. 

Στη λίστα του Rolling Stone με τα 500 καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών , το London Calling κατέλαβε την όγδοη θέση στις εκδόσεις του 2003 και του 2012 και τη δέκατη έκτη στην έκδοση του 2020. Το 2010, ήταν ένα από τα δέκα κλασικά εξώφυλλα άλμπουμ από Βρετανούς καλλιτέχνες που τιμήθηκαν σε γραμματόσημο του Ηνωμένου Βασιλείου που εκδόθηκε από τη Royal Mail

LONDON CALLING

 

BRAND NEW CADILLAC

 

THE GUNS OF BRIXTON

 

TRAIN IN VAIN

 

 

Video Url

 

https://www.popup.gr/