Tapestry-Carole King (1971)

Tapestry-Carole King (1971)

Κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 1971, τον Ιούνιο ήταν Νο 1

Ένα άλμπουμ για κάθε στιγμή της ημέρας και κάθε εποχή

Το Tapestry είναι το δεύτερο στούντιο άλμπουμ της Αμερικανίδας τραγουδίστριας και τραγουδοποιού Carole King , που κυκλοφόρησε το 1971 στην Ode Records και σε παραγωγή του Lou Adler . Τα κύρια σινγκλ από το άλμπουμ - " It's Too Late " και " I Feel the Earth Move " - ​​πέρασαν πέντε εβδομάδες στο νούμερο ένα και στα τσαρτ Billboard Hot 100 και Easy Listening .

Το Tapestry έχει πιστοποιηθεί 14× Platinum από την Recording Industry Association of America στις ΗΠΑ,  και έχει πουλήσει περίπου 30 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως,  καθιστώντας το ένα από τα άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών . Το 2000, έφτασε στο νούμερο 74 στα 1000 κορυφαία άλμπουμ του Colin Larkin ,  και το 2020, κατατάχθηκε στην 25η λίστα του Rolling Stone με τα 500 καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών.

Το Tapestry κέρδισε τέσσερα βραβεία Grammy , μεταξύ των οποίων το άλμπουμ της χρονιάς , το τραγούδι της χρονιάς και Ρεκόρ της χρονιάς .

Γνώρισε ευρεία αποδοχή από τους κριτικούς. Ο κριτικός της Village Voice , Robert Christgau , θεώρησε ότι η φωνή της, απαλλαγμένη από «τεχνικό ντεκόρ», θα απελευθέρωσε τις γυναίκες τραγουδίστριες, ενώ ο Jon Landau στο Rolling Stone ένιωθε ότι η King ήταν μια από τις πιο δημιουργικές φιγούρες της ποπ μουσικής και είχε δημιουργήσει ένα άλμπουμ «υπερβαίνουσας προσωπικής οικειότητας και μουσικού επιτεύγματος». 

IT'S TOO LATE

 

 

SO FAR AWAY

 

 

BEAUTIFUL

 

 

I FEEL THE EARTH MOVE

 

 

YOU'VE GOT A FRIEND

 

Video Url