Siamese Dream-Smashing Pumpkins (1993)

Siamese Dream-Smashing Pumpkins (1993)

Ο Corgan σχημάτισε τους Smashing Pumpkins στο Σικάγο το 1988 μαζί με τον κιθαρίστα James Iha, ακολουθούμενο από τον μπασίστα D'arcy Wretzky και τον ντράμερ Jimmy Chamberlin. Οι ισχυρές πωλήσεις άλμπουμ και οι περιοδείες μεγάλης κλίμακας ώθησαν την αυξανόμενη φήμη του συγκροτήματος τη δεκαετία του 1990 μέχρι τη διάλυσή τους το 2000.

Το Siamese Dream είναι το δεύτερο στούντιο άλμπουμ του αμερικανικού εναλλακτικού ροκ συγκροτήματος Smashing Pumpkins, που κυκλοφόρησε στις 27 Ιουλίου 1993 από τη Virgin Records . Παρά τις ηχογραφήσεις γεμάτες δυσκολίες και εντάσεις, το Siamese Dream έκανε το ντεμπούτο του στο νούμερο δέκα στα charts του Billboard και τελικά πιστοποιήθηκε 4 φορές Platinum, με το άλμπουμ να πούλησε πάνω από έξι εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως,  εδραιώνοντας τους Smashing Pumpkins ως σημαντικό γκρουπ στο εναλλακτική μουσική.

Τέσσερα σινγκλ κυκλοφόρησαν: " Cherub Rock ", " Today " , " Disarm " και " Rocket ". Το άλμπουμ έχει λάβει ευρεία αναγνώριση από κριτικούς και κοινό, με τις μουσικές επιρροές και το στιχουργικό υλικό του άλμπουμ να ξεχωρίζουν σε σύγκριση με άλλες κυκλοφορίες κατά τη διάρκεια των εναλλακτικών ροκ και grunge κινημάτων της εποχής του.

Το άλμπουμ έκτοτε θεωρείται "ένα από τα καλύτερα εναλλακτικά άλμπουμ ροκ", και θεωρείται ευρέως ως ένα από τα καλύτερα άλμπουμ της δεκαετίας του 1990 και όλων των εποχών. Η λίστα με τα 500 καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών. 

CHERUB ROCK

 

 

TODAY

 

 

DISARM

 

 

MAYONAISE