55 χρόνια μετά - Led Zeppelin - Led Zeppelin (1969)

53 χρόνια μετά - Led Zeppelin - Led Zeppelin (1969)

Κυκλοφόρησε στις 12 Ιανουαρίου του 1969, τον Μάιο ήταν στα τσαρτς

Το Led Zeppelin είναι το ντεμπούτο στούντιο άλμπουμ του αγγλικού ροκ συγκροτήματος Led Zeppelin . Κυκλοφόρησε στις 12 Ιανουαρίου 1969 στις Ηνωμένες Πολιτείες και στις 28 Μαρτίου στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Atlantic Records .

Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε μεταξύ 25 Σεπτεμβρίου έως 10 Οκτωβρίου 1968 στα Olympic Studios στο Λονδίνο, λίγο μετά τη δημιουργία του συγκροτήματος. Περιέχει μια μίξη πρωτότυπου υλικού που επεξεργάστηκε στις πρώτες πρόβες, και διασκευές και αναδιασκευές σύγχρονων μπλουζ και λαϊκών τραγουδιών. Οι συνεδρίες πραγματοποιήθηκαν πριν το γκρουπ είχε εξασφαλίσει συμβόλαιο ηχογράφησης και ήταν συνολικά 36 ώρες.

Πληρώθηκαν απευθείας από τον Jimmy Page , τον ιδρυτή, τον ηγέτη και κιθαρίστα του γκρουπ, και τον διευθυντή των Led Zeppelin, Peter Grant , και κόστισαν 1.782 £ (που ισοδυναμεί με 31.203 £ το 2021). Η παραγωγή τους έγινε από τον Page, ο οποίος ως μουσικός πλαισιώθηκε από τα μέλη του συγκροτήματος Robert Plant (κορυφαία φωνητικά, φυσαρμόνικα),John Paul Jones (μπάσο, πλήκτρα) και John Bonham (τύμπανα). Ο κρουστός Viram Jasani εμφανίζεται ως καλεσμένος σε ένα κομμάτι. Η μίξη των κομματιών έγινε από τον παιδικό φίλο της Page Glyn Johns και το εμβληματικό εξώφυλλο του άλμπουμ που δείχνει την καταστροφή του Hindenburg σχεδιάστηκε από τον George Hardie .

Οι Led Zeppelin έδειξαν τη συγχώνευση του μπλουζ και της ροκ του γκρουπ και η ερμηνεία τους στον αναδυόμενο ήχο σκληρού ροκ γνώρισε αμέσως εμπορική επιτυχία τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στις ΗΠΑ, φτάνοντας στο top 10 στα τσαρτ άλμπουμ και στις δύο χώρες, καθώς και σε πολλές άλλες, ενώ έφτασε στο νούμερο ένα στο τσαρτ άλμπουμ της Ισπανίας.

Πολλά από τα τραγούδια ήταν μεγαλύτερα και δεν ήταν κατάλληλα για να κυκλοφορήσουν ως σινγκλ για ραδιόφωνο. Η Πέιτζ ήταν απρόθυμη να κυκλοφορήσει τα "singles", έτσι μόνο το " Good Times Bad Times ", που υποστηρίζεται από το " Communication Breakdown ", κυκλοφόρησε εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου. Ωστόσο, λόγω της έκθεσης σε ραδιοφωνικούς σταθμούς ροκ προσανατολισμένους σε άλμπουμ και της αύξησης της δημοτικότητας του συγκροτήματος, πολλά από τα τραγούδια του άλμπουμ έχουν γίνει κλασική ροκσυνδετήρες ραδιοφώνου.

 

GOOD TIMES, BAD TIMES

 

 

 

 

 

BABE I'M GONNA LEAVE YOU

 

 

 

 

 

I CAN'T QUIT YOU BABY

 

 

 

 

 

HOW MANY MORE TIMES

 

 

 

Video Url

https://www.popup.gr/