In Utero-Nirvana, έγινε 29 ετών

In Utero-Nirvana, έγινε 28 ετών

Κυκλοφόρησε στις 21 Σεπτεμβρίου 1993 από την DGC Records. Ηχογραφήθηκε μεταξύ 12-26 Φεβρουαρίου του 1993 από τον μουσικό και παραγωγό Στηβ Αλμπίνι, ενώ η μίξη πραγματοποιήθηκε από τον Σκοτ Λιτ.

Το άλμπουμ έφτασε στην 1η θέση στο Billboard. Έγινε 5 φορές πλατινένιος, ενώ έχει πουλήσει περισσότερα από 15 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Αρχικά, ο Κομπέιν ήθελε να ονομάσει το άλμπουμ "I Hate Myself and I Want to Die". Ωστόσο, ο μπασίστας των Nirvana, Κριστ Νοβοσέλικ, κατάφερε να πείσει τον Κομπέιν να αλλάξει τον τίτλο, λόγω προβλημάτων που θα επέρχονταν.

Υποψήφιος τίτλος ήταν το "Verse Chorus Verse", τίτλος ενός κομματιού του συγκροτήματος που όμως δεν συμπεριλήφθηκε στο άλμπουμ.

Ο τελικός τίτλος, In Utero, πάρθηκε από ένα ποίημα της συζύγου του Κομπέιν, Κάρτνεϊ Λαβ. Όσο για το εξώφυλλο, σχεδιάστηκε από τον Ρόμπερτ Φίσερ.

Το 2013 κυκλοφόρησε μια επετειακή έκδοση του In Utero για τα 20 χρόνια από την κυκλοφορία του. Περιέχει 2 CD με mix και ανέκδοτο υλικό κι ένα CD & DVD με την MTV Live & Loud συναυλία των Nirvana.

To DVD έχει κομμάτια από άλλες συναυλίες τους και την ακυκλοφόρητη director's cut εκδοχή του βίντεο κλιπ του Heart-Shaped Box.

HEART-SHAPED BOX

 

 

RAPE ME

 

 

ALL APOLOGIES

 

 

MILK IT

 

 

 

Video Url

 

 

https://www.popup.gr/