Blue Lines-Massive Attack, Εσάς σας λείπουν τέτοια άλμπουμ; έγινε 33 ετών

Blue Lines-Massive Attack, Εσάς σας λείπουν τέτοια άλμπουμ; έγινε 30 ετών

Το Blue Lines είναι το ντεμπούτο στούντιο άλμπουμ των Massive Attack , που κυκλοφόρησε στις 8 Απριλίου 1991 από την Wild Bunch και τη Virgin Records . Η ηχογράφηση έγινε από τα μέλη Grantley "Daddy G" Marshall , Robert "3D" Del Naja , Adrian "Tricky" Thaws και Andrew "Mushroom" Vowles , με συμπαραγωγή από τον Jonny Dollar .

Περιλαμβάνει επίσης συνεισφορές από τους τραγουδιστές Shara Nelson και Horace Andy . Γενικά θεωρείται ως το πρώτο " trip hop " άλμπουμ,ανάμειξε στοιχεία χιπ χοπ (όπως breakbeats , sampling και rapping ) με dub , soul , reggae και ηλεκτρονική μουσική .

Το Blue Lines ονομάστηκε το 21ο καλύτερο άλμπουμ όλων των εποχών σε δημοσκόπηση του 1997 "Music of the Millennium" που διεξήχθη από το HMV , το Channel 4 , τον The Guardian και τον Classic FM .

Το 2000, οι αναγνώστες του Q το έβαλαν στο νούμερο 9 στη δημοσκόπηση του περιοδικού για τα «100 καλύτερα βρετανικά άλμπουμ που έχουν υπάρξει ποτέ». Το 2003, το άλμπουμ συμπεριλήφθηκε στη λίστα του Rolling Stone με τα " Τα 500 καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών " και ξανά το 2012 και το 2020.

Το περιοδικό  Pitchfork το κατέταξε στο νούμερο 85 στη λίστα του "The Top 100". Άλμπουμ της δεκαετίας του 1990». Μια remastered έκδοση του άλμπουμ κυκλοφόρησε στις 19 Νοεμβρίου 2012.

Τέτοια άλμπουμ λείπουν σήμερα από το...διαδίκτυο

SAFE FROM HARM

 

 

 

 

UNFINISHED SYMPATHY

 

 

 

 

DAYDREAMING

 

 

 

 

BE THANKFUL FOR WHAT YOU'VE GOT