The Rise And Fall Of Ziggy Stardust and The Spiders From Mars-David Bowie

The Rise And Fall Of Ziggy Stardust and The Spiders From Mars-David Bowie

Είναι το πέμπτο στούντιο άλμπουμ του Άγγλου μουσικού David Bowie, που κυκλοφόρησε στις 16 Ιουνίου 1972 στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω της RCA Records.

Το 1972 ο David Bowie μας παρουσιάζει τον Ziggy Stardust με την κυκλοφορία του άλμπουμ The Rise And Fall Of Ziggy Stardust and The Spiders From Mars, από τότε είναι πάντα μαζί μας και θα είναι για όλες τις επόμενες γενιές...

Χαρακτηρίζεται ως ένα χαλαρό concept άλμπουμ και ροκ όπερα. Το Ziggy Stardust αφορά το τίτλο alter ego του Bowie Ziggy Stardust, ένα φανταστικό ανδρόγυνο και αμφιφυλόφιλο ροκ σταρ που στέλνεται στη Γη ως σωτήρας πριν από μια επικείμενη αποκαλυπτική καταστροφή. Στην ιστορία του, ο Ziggy κερδίζει τις καρδιές των θαυμαστών αλλά υφίσταται μια πτώση από τη χάρη αφού υπέκυψε στο δικό του εγώ. Ο χαρακτήρας εμπνεύστηκε από πολλούς μουσικούς, συμπεριλαμβανομένων των τραγουδιστών Vince Taylor και Iggy Pop. Το μεγαλύτερο μέρος της ιδέας του άλμπουμ αναπτύχθηκε μετά την ηχογράφηση των τραγουδιών. Το glam rock και το proto-punk Τα μουσικά στυλ επηρεάστηκαν από την Pop, τους Velvet Underground και τον Marc Bolan του T. Rex, ενώ οι στίχοι συζητούν την τεχνητή ροκ μουσική, πολιτικά ζητήματα, χρήση ναρκωτικών, σεξουαλικό προσανατολισμό και σταρ. Το εξώφυλλο του άλμπουμ, φωτογραφημένο μονόχρωμο και επαναχρωματισμένο, τραβήχτηκε στο Λονδίνο, έξω από το σπίτι των γουνοποιών "K. West".

Πριν από το single " Starman ", το Ziggy Stardust έφτασε στο νούμερο 5 στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο νούμερο 75 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αρχικά έλαβε ευνοϊκές κριτικές από μουσικοκριτικούς. μερικοί επαίνεσαν τη μουσικότητα και την έννοια, ενώ άλλοι δεν μπορούσαν να το κατανοήσουν. Λίγο μετά την κυκλοφορία του, ο Bowie ερμήνευσε το "Starman" στο βρετανικό Top of the Pops στις αρχές Ιουλίου 1972, κάτι που τον οδήγησε να γίνει σταρ. Ο χαρακτήρας Ziggy διατηρήθηκε για την επόμενη περιοδεία Ziggy Stardust , αφήνοντας τον Bowie ανίκανο να κάνει διάκριση μεταξύ του Ziggy και του εαυτού του. Μη θέλοντας ο Ziggy να τον ορίσει, ο Bowie δημιούργησε έναν νέο χαρακτήρα για το επόμενο άλμπουμ του Aladdin Sane(1973), το οποίο ο Bowie περιέγραψε ως "Ο Ziggy πηγαίνει στην Αμερική". Παραστάσεις από την περιοδεία κυκλοφόρησαν αργότερα σε μια ταινία συναυλίας με το ίδιο όνομα με συνοδευτικό ζωντανό άλμπουμ (1983) και Live Santa Monica '72 (2008).

Αναδρομικά, το Ziggy Stardust θεωρείται ένα από τα καλύτερα έργα του Bowie και έχει εμφανιστεί σε πολλές λίστες με τα καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών. Ο Bowie είχε ιδέες για ένα μιούζικαλ βασισμένο στο άλμπουμ, αν και αυτό το έργο δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Οι ιδέες χρησιμοποιήθηκαν αργότερα για το Diamond Dogs (1974). Έχει επανεκδοθεί αρκετές φορές και έγινε remaster το 2012 για την 40η επέτειό του. Το 2017, επιλέχθηκε για διατήρηση στο Εθνικό Μητρώο Ηχογράφησης, και κρίθηκε "πολιτιστικά, ιστορικά ή καλλιτεχνικά σημαντικό" από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου.

FIVE YEARS

 

Video Url

 

STARMAN

 

 

Video Url

SUFFRAGETTE CITY

 

 

ROCK 'N' ROLL SUICIDE

 

 

Video Url

σας περιμένουμε στην ομάδα μας

 

 

https://open.spotify.com/album/48D1hRORqJq52qsnUYZX56