Play-Moby

Play-Moby

23 χρόνια πριν, Απρίλιος 2000 ο Moby Νο 1 στην Αγγλία και η μεγάλη επιτυχία από ένα άλμπουμ που άνοιγε νέους δρόμους στο είδος που εκπροσωπούσε.

Το Play είναι το πέμπτο στούντιο άλμπουμ του Αμερικανού ηλεκτρονικού μουσικού Moby. Κυκλοφόρησε στις 19 Μαΐου 1999, μέσω της Mute Records διεθνώς και της V2 Records στη Βόρεια Αμερική. Η ηχογράφηση του άλμπουμ ξεκίνησε στα μέσα του 1997, μετά την κυκλοφορία του τέταρτου άλμπουμ του Moby, Animal Rights (1996), το οποίο απέκλινε από το ύφος της ηλεκτρονικής του. Ο στόχος του Moby για το Play ήταν να επιστρέψει σε αυτό το στυλ μουσικής, συνδυάζοντας downtempo με blues και roots δείγματα μουσικής. Αρχικά προοριζόταν να είναι η τελευταία του δισκογραφική δουλειά, το άλμπουμ ηχογραφήθηκε στο σπίτι του στούντιο του Moby στο Μανχάταν.

Ενώ ορισμένες από τις προηγούμενες δουλειές του Moby είχαν αποσπάσει κριτική και εμπορική επιτυχία στη σκηνή της ηλεκτρονικής χορευτικής μουσικής, το Play ήταν τόσο σημαντική επιτυχία όσο και εμπορικό φαινόμενο. Αρχικά κυκλοφόρησε με χαμηλές πωλήσεις, έφτασε στην κορυφή πολλών τσαρτ άλμπουμ μήνες μετά την κυκλοφορία του και πιστοποιήθηκε ως πλατινένιο σε περισσότερες από 20 χώρες. Το άλμπουμ σύστησε τον Moby σε ένα παγκόσμιο κοινό, όχι μόνο μέσω ενός μεγάλου αριθμού επιτυχημένων σινγκλ που βοήθησαν το άλμπουμ να κυριαρχήσει στα παγκόσμια charts για δύο χρόνια, αλλά και μέσω της άνευ προηγουμένου αδειοδότησης των τραγουδιών του σε ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές και διαφημίσεις. Το Play έγινε τελικά το άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις electronica όλων των εποχών, με πάνω από 12 εκατομμύρια αντίτυπα που πουλήθηκαν παγκοσμίως και έγινε το πρωτοποριακό άλμπουμ του Moby.

Το 2003 και το 2012, το Play κατατάχθηκε στην 341η λίστα του περιοδικού Rolling Stone με τα 500 καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών.

 

HONEY

 

 

WHY DOES MY HEART FEELS SO BAD?

 

 

PORCELAIN

 

 

NATURAL BLUES

 

 

Video Url