Κι όμως πέρασαν 23 χρόνια - Kid A - Radiohead

Κι όμως πέρασαν 21 χρόνια - Kid A - Radiohead

Κυκλοφόρησε 2 Οκτωβρίου το 2000 και συνέβαλε στην αλλαγή του ήχου που είχαμε συνηθίσει να ακούμε μέχρι τότε.

Το Kid A είναι το τέταρτο στούντιο άλμπουμ του αγγλικού ροκ συγκροτήματος Radiohead , που κυκλοφόρησε στις 2 Οκτωβρίου 2000 από την Parlophone . Ηχογραφήθηκε με τον παραγωγό Nigel Godrich στο Παρίσι, την Κοπεγχάγη, το Gloucestershire και την πατρίδα τους την Οξφόρδη της Αγγλίας. Οι Radiohead σκέφτηκαν να κυκλοφορήσουν το υλικό ως διπλό άλμπουμ , αλλά αποφάσισε ότι ήταν πολύ πυκνό. ένα δεύτερο άλμπουμ με υλικό από τις συνεδρίες, το Amnesiac , κυκλοφόρησε οκτώ μήνες αργότερα.

Μετά το άγχος της προώθησης του αναγνωρισμένου άλμπουμ των Radiohead του 1997, OK Computer , ο τραγουδοποιός, Thom Yorke , ήθελε να αποκλίνει από τη ροκ μουσική. Αντλώντας επιρροή από την ηλεκτρονική μουσική , την ambient μουσική , το krautrock , την τζαζ και την κλασική μουσική του 20ού αιώνα , οι Radiohead χρησιμοποίησαν όργανα όπως modular synthesisers , ondes Martenot , brass και έγχορδα. Επεξεργάστηκαν ήχους κιθάρας, ενσωμάτωσαν δείγματα και βρόχους και χειρίστηκαν τις ηχογραφήσεις τους με λογισμικό όπως το Pro Tools και το Cubase. Ο Yorke έγραψε απρόσωπους και αφηρημένους στίχους, κόβοντας φράσεις και συναρμολογώντας τις τυχαία.

Σε μια απόκλιση από τα συνηθισμένα , οι Radiohead δεν κυκλοφόρησαν σινγκλ ή μουσικά βίντεο και πραγματοποίησαν λίγες συνεντεύξεις και φωτογραφήσεις. Αντίθετα, έγιναν μια από τις πρώτες σημαντικές πράξεις που χρησιμοποίησαν το Διαδίκτυο ως εργαλείο προώθησης. Το Kid A διατέθηκε για ροή και προωθήθηκε με μικρού μήκους ταινίες κινουμένων σχεδίων με μουσική και έργα τέχνης. Παρατηρήσεις από τις πρώτες παραστάσεις κοινοποιήθηκαν σε υπηρεσίες κοινής χρήσης αρχείων και το άλμπουμ διέρρευσε πριν από την κυκλοφορία. Το 2000, οι Radiohead περιόδευσαν στην Ευρώπη σε μια ειδικά κατασκευασμένη σκηνή χωρίς εταιρικά λογότυπα.

Το Kid A έκανε το ντεμπούτο του στην κορυφή του UK Albums Chart και έγινε το πρώτο νούμερο ένα άλμπουμ των Radiohead στο Billboard 200 στις ΗΠΑ, όπου πούλησε περισσότερα από 207.000 αντίτυπα την πρώτη εβδομάδα. Η απομάκρυνσή του από τον προηγούμενο ήχο των Radiohead δίχασε τους θαυμαστές και τους κριτικούς, και κάποιοι το απέρριψαν ως προσχηματικό, σκόπιμα σκοτεινό ή παράγωγο. Ωστόσο, αργότερα κέρδισε την αναγνώριση. στο τέλος της δεκαετίας, οι Rolling Stone , Pitchfork και οι Times κατέταξαν το Kid A ως το καλύτερο άλμπουμ της δεκαετίας του 2000 και το 2020 το Rolling Stone το κατέταξε στην 20η θέση στην ενημερωμένη λίστα με τα « 500 καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών ». Όπως το OK Computer, κέρδισε το βραβείο Grammy για το καλύτερο εναλλακτικό άλμπουμ και ήταν υποψήφιο για το βραβείο Grammy για το άλμπουμ της χρονιάς . Έχει πιστοποιηθεί ως πλατινένιο στην Αυστραλία, τον Καναδά, τη Γαλλία, την Ιαπωνία, τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Το Kid A Mnesia , μια επετειακή επανέκδοση που συγκεντρώνει υλικό Kid A , Amnesiac και προηγουμένως ακυκλοφόρητο, κυκλοφόρησε το 2021.

How To Dissapear Completely

 

 

Idioteque

 

 

https://www.popup.gr/

Optimistic

 

 

Everything In Its Right Place

 

 

 

Video Url