Face Value-Phil Collins πέρασαν 43 χρόνια

Face Value-Phil Collins πέρασαν 40 χρόνια

Κυκλοφόρησε στις αρχές του 1981 και ήταν το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ

Το Face Value κυκλοφόρησε στις 13 Φεβρουαρίου 1981 από τη Virgin Records . Αφού η πρώτη του σύζυγος υπέβαλε αίτηση διαζυγίου το 1979, ο Collins άρχισε να γράφει τραγούδια κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος στη δραστηριότητα από το Genesis με μεγάλο μέρος του υλικού που αφορούσε την προσωπική του ζωή.

Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε από τα μέσα του 1980 έως τις αρχές του 1981 με παραγωγούς τους Collins και Hugh Padgham . Επιπλέον μουσικοί περιλαμβάνουν τους Phenix Horns , τον Alphonso Johnson και τον Eric Clapton .

Το Face Value γνώρισε άμεση εμπορική επιτυχία και έφτασε στο Νο. 1 στο βρετανικό τσαρτ άλμπουμ για τρεις εβδομάδες και στο Νο. 7 στο αμερικανικό Billboard 200 . Έκτοτε έχει πουλήσει πάνω από 5 εκατομμύρια αντίτυπα στις ΗΠΑ και πάνω από 1,5 εκατομμύρια στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το άλμπουμ έλαβε πολύ θετικά σχόλια από τους κριτικούς και ξεκίνησε τη σόλο καριέρα του Κόλινς, του οποίου η εμπορική επιτυχία θα ξεπερνούσε τελικά αυτή του Genesis. Το βασικό σινγκλ του " In the Air Tonight ", που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 1981, έφτασε στο Νο. 2 στο UK Singles Chart και έγινε γνωστό για τη διασκευή του σε ντραμς και τη χρήση της κλειστής αντήχησης .

Τον Ιανουάριο του 2016, το Face Value επανεκδόθηκε με μπόνους κομμάτια και νέες φωτογραφίες στο στυλ του πρωτότυπου, αλλά με έναν σημερινό Κόλινς. 

 

 

 

 

 

 

Video Url

 

https://www.popup.gr/