Love Over Gold-Dire Straits (1982)

Love Over Gold-Dire Straits (1982)

Από τα καλύτερα άλμπουμ τους

Το Love Over Gold είναι το τέταρτο στούντιο άλμπουμ του βρετανικού ροκ συγκροτήματος Dire Straits , που κυκλοφόρησε στις 24 Σεπτεμβρίου 1982 από τη Vertigo Records διεθνώς και από την Warner Bros. Records στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το άλμπουμ περιλάμβανε δύο σινγκλ: " Private Investigations ", που έφτασε στο Νο. 2 στο UK Singles Chart και " Industrial Disease ", που έφτασε στο Νο. 9 στο τσαρτ Hot Mainstream Rock Tracks του Billboard στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το ομώνυμο κομμάτι κυκλοφόρησε ως σινγκλ δύο χρόνια αργότερα στη ζωντανή του έκδοση και έφτασε στο #15 στη Γαλλία , [6]#29 στη Νέα Ζηλανδία, #43 στην Ολλανδία και #50 στην πατρίδα του συγκροτήματος, Ηνωμένο Βασίλειο .

Έφτασε στο νούμερο ένα στα τσαρτ άλμπουμ στην Αυστραλία, την Αυστρία, την Ιταλία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νορβηγία και το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και το νούμερο 19 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αργότερα πιστοποιήθηκε ως χρυσός στις Ηνωμένες Πολιτείες, η πλατίνα στη Γαλλία και τη Γερμανία και η διπλή πλατίνα στον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μετά το τέλος της περιοδείας On Location στις 6 Ιουλίου 1981 στο Λουξεμβούργο , ο Mark Knopfler άρχισε να γράφει τραγούδια για το επόμενο άλμπουμ των Dire Straits. Ο Άλαν Κλαρκ (πλήκτρα) και ο Χαλ Λίντες (κιθάρα), που εντάχθηκαν στο συγκρότημα για την περιοδεία On Location, θα συμμετάσχουν επίσης στο νέο άλμπουμ. Αυτό ήταν επίσης το τελευταίο άλμπουμ στο οποίο συμμετείχε ο ντράμερ Pick Withers .

Ο Knopfler εμπνεύστηκε να γράψει το "Telegraph Road", το 14λεπτο κεντρικό κομμάτι του άλμπουμ, αφού το λεωφορείο της περιοδείας των Dire Straits οδήγησε για μίλια κατά μήκος της Telegraph Road στο Ντιτρόιτ : 

Διάβαζα ένα βιβλίο εκείνη την εποχή που λεγόταν « Η ανάπτυξη του εδάφους » και μόλις τα έβαλα μαζί… είναι ο ίδιος δρόμος, και συνεχίστηκε και συνεχίστηκε για πάντα, είναι σαν αυτό που λένε γραμμική ανάπτυξη , και εγώ μόλις άρχισε να σκέφτεται. Αναρωτήθηκα πώς πρέπει να ήταν αυτός ο δρόμος όταν ξεκίνησε, ποιος πρέπει να ήταν για πρώτη φορά... Στην πραγματικότητα καθόμουν μπροστά στο τουριστικό λεωφορείο εκείνη τη στιγμή

 

 

 

 

 

Video Url

 

 

 

https://www.popup.gr/