Out Of The Blue-E.L.O. (1977)

Out Of The Blue-E.L.O. (1977)

Πέρασαν 46 χρόνια, κυκλοφόρησε 3 Οκτωβρίου 1977.

Το έπος του εξαιρετικά επιτυχημένου διπλού LP Out of the Blue της Electric Light Orchestra (πάνω από 10 εκατομμύρια άλμπουμ πουλήθηκαν, δημιουργώντας τέσσερα σινγκλ επιτυχίες και μια εξαιρετικά δημοφιλή παγκόσμια περιοδεία), ξεκίνησε στις αρχές του 1977 στο Λος Άντζελες.

Ο επικεφαλής της United Artists Records είπε στον ηγέτη του ELO Jeff Lynne ότι ήθελε να παραδώσει ένα διπλό live άλμπουμ στο καλούπι του Frampton Comes Alive! ως συνέχεια των ELO στο τελευταίο τους άλμπουμ, A New World Record. Στον Lynne άρεσε η πρόκληση της παραγωγής ενός νέου σετ με δύο δίσκους, εφόσον μπορούσε να το ηχογραφήσει στο στούντιο, και το αφεντικό του του έδωσε το πράσινο φως, αλλά έπρεπε να γίνει γρήγορα.

Ο Lynne ανακάλυψε ότι οι αυστηρές προθεσμίες τον παρακίνησαν και του άρεσε στην πραγματικότητα να «αλυσοδένεται σε ένα γραφείο» για να γράφει στίχους, κάτι που συνήθιζε να κάνει μόνο αφού ήταν ικανοποιημένος με τη μουσική που θα δημιουργούσε. «Το Out of the Blue ήταν ίσως η πιο σκληρή δουλειά που έχω κάνει ποτέ», έγραψε αργότερα ο Lynne, «αλλά και η πιο ικανοποιητική. 

Πριν πάει στο Μόναχο, όπου σκόπευε να ηχογραφήσει το άλμπουμ στα στούντιο Musicland του Giorgio Moroder τον Μάιο, ο Lynne νοίκιασε ένα σαλέ στο χωριό Bassin, λίγο πιο πέρα ​​από τη λίμνη της Γενεύης στις Ελβετικές Άλπεις. Έφερε την κιθάρα του και προσέλαβε ένα μαγνητόφωνο Revox και ηλεκτρικό πιάνο από ένα μικρό μαγαζί.

«Για δύο εβδομάδες, δεν είχα τίποτα και είχα μόνο τέσσερις εβδομάδες για να γράψω αυτό το διπλό άλμπουμ! Κάπως σκεφτόμουν, τι στο διάολο, ίσως δεν μπορώ να καταλήξω σε τίποτα. Ο καιρός ήταν πολύ κακός και μετά μια μέρα σηκώθηκα και ήταν φανταστικό, ο ήλιος ήταν λαμπρός και έλαμπε, όλα τα βουνά φωτίστηκαν και αυτή η ομίχλη είχε φύγει. Ήταν υπέροχο, και κατέληξα στο «Mr. Blue Sky.» Συνέχισα να έβγαζα τραγούδια… περίπου 14 σε δύο εβδομάδες.»

"Turn to Stone"

 

 

"Sweet Talkin' Woman"

 

 

"Mr. Blue Sky"

 

 

"Wild West Hero"

 

 

 

Video Url

 

 

https://www.popup.gr/