Hounds Of Love-Kate Bush (1985)

Hounds Of Love-Kate Bush (1985)

"Running Up That Hill"

Από το Το Hounds of Love, το πέμπτο στούντιο άλμπουμ της Αγγλίδας τραγουδίστριας Kate Bush , που κυκλοφόρησε στις 16 Σεπτεμβρίου 1985 από την EMI Records .

Ήταν μια εμπορική επιτυχία και σηματοδότησε μια επιστροφή στο κοινό για την Μπους μετά τις σχετικά χαμηλές πωλήσεις του προηγούμενου άλμπουμ της, The Dreaming του 1982 .

Το βασικό single, " Running Up That Hill (A Deal with God) ", έγινε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Μπους, δίνοντας στην Μπους το δεύτερο νούμερο 1 σινγκλ της στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιούνιο του 2022. Η πρώτη πλευρά του άλμπουμ παρήγαγε τρία ακόμη σινγκλ, " Cloudbusting ", " Hounds of Love ", και " The Big Sky ".

Η δεύτερη πλευρά, με υπότιτλο The Ninth Wave ,εννοιολογική σουίτα για μια γυναίκα που παρασύρεται μόνη στη θάλασσα τη νύχτα.

Το Hounds of Love κέρδισε την αποδοχή των κριτικών τόσο κατά την κυκλοφορία του όσο και σε αναδρομικές κριτικές. Θεωρείται από πολλούς θαυμαστές και μουσικοκριτικούς ως το καλύτερο άλμπουμ του Μπους και έχει ψηφιστεί τακτικά ως ένα από τα καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών. 

Ήταν το δεύτερο άλμπουμ του Μπους που έφτασε στην κορυφή του UK Albums Chart και στις Η.Π.Α. έφτασε στο top 40 του Billboard 200 . Είναι το best-seller στούντιο άλμπουμ της,  έχοντας πιστοποιηθεί διπλά πλατινένιο για 600.000 πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, και μέχρι το 1998 είχε πουλήσει 1,1 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. 

Προτάθηκε στα Brit Awards 1986 για το καλύτερο βρετανικό άλμπουμ, στο οποίο ο Μπους ήταν επίσης υποψήφιος για το Καλύτερο Βρετανικό Γυναικείο και το Καλύτερο Βρετανικό Σινγκλ για το "Running Up That Hill".

Το 2022,  μπήκε ξανά σε διάφορα charts, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού 1 στα Top Alternative Albums του Billboard , λόγω της εμφάνισης του "Running Up That Hill" στη σειρά του Netflix Stranger Things . 

 

"Cloudbusting"

 

 

"Hounds of Love"

 

 

 

Video Url

 

 

https://www.popup.gr/