Black and Blue-Rolling Stones (1976)

Black and Blue-Rolling Stones (1976)

Το Black and Blue είναι το 13ο βρετανικό και 15ο αμερικάνικο άλμπουμ των Stones, το οποίο κυκλοφόρησε στις 23 Απριλίου του 1976 μέσω της δισκογραφικής εταιρείας "Rolling Stones Records".

Αυτός ήταν ο πρώτος δίσκος του συγκροτήματος στον οποίο ο Ρον Γουντ συμμετείχε ως κανονικό μέλος των Rolling Stones, αντικαθιστώντας τον Μικ Τέιλορ. Ο Γουντ έπαιξε κιθάρα στα μισά κομμάτια του άλμπουμ, με τους Γουέιν Πέρκινς και Χάρβεϊ Μάντελ να παίζουν στα υπόλοιπα.

Στο συγκεκριμένο άλμπουμ , το συγκρότημα ανέμειξε το κλασικό blues rock ύφος του με άλλα είδη μουσικής όπως η reggae και η funk. Οι ηχογραφήσεις πραγματοποιήθηκαν τον Δεκέμβριο του 1974 στο Μόναχο και τους πρώτους τέσσερις μήνες του 1975 στο Ρότερνταμ, ενώ τα overdub ολοκληρώθηκαν στη Νέα Υόρκη τον Φεβρουάριο του 1976. Στο ενδιάμεσο των ηχογραφήσεων, το καλοκαίρι του 1975, το συγκρότημα πραγματοποίησε την περιοδεία "Tour of the Americas '75" στην Βόρεια Αμερική.

Οι κριτικές για τον δίσκο υπήρξαν μέτριες προς θετικές, με το "AllMusic" να το βαθμολογεί με τρία αστέρια με άριστα τα πέντε, ο Robert Christgau με A-, το "ΝΜΕ" με 7 / 10, το "Sputnik Music" με μέσο όρο βαθμολογιών 3,3 / 5 και το "The Rolling Stone Album Guide" με 3 / 5.

Σκαρφάλωσε στην κορυφή των αμερικάνικου Billboard, αλλά έφθασε ως την δεύτερη θέση του βρετανικού καταλόγου επιτυχιών, ενώ επιτυχία γνώρισε και το σινγκλ "Fool to Cry", το οποίο μπήκε στο Top-10 και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Έγινε 47 ετών, κυκλοφόρησε στις 23 Απριλίου 1976

FOOL TO CRY

 

 

HEY NEGRITA

 

 

HOT STUFF

 

 

MEMORY MOTEL

 

 

Video Url

 

https://www.popup.gr/