All Along The Watchtower - Jimi Hendrix

All Along The Watchtower - Jimi Hendrix

Κυκλοφόρησε σαν σήμερα το 1968...

Οι Jimi Hendrix Experience άρχισαν να ηχογραφούν τη δική τους εκδοχή του Dylan"All Along the Watchtower" στις 21 Ιανουαρίου 1968, στα Olympic Studios στο Λονδίνο.  Το τραγούδι ταυτίζεται έντονα με την ερμηνεία που ηχογράφησε ο Jimi Hendrix με το συγκρότημα για το τρίτο στούντιο άλμπουμ τους Electric Ladyland . 

Ο Χέντριξ ελκύθηκε μουσικά από τα τραγούδια του Ντίλαν αρκετές φορές στην καριέρα του και σύμφωνα με τον μηχανικό Άντι Τζονς , είχε λάβει μια κασέτα από κύλινδρο σε κύλινδρο με τις ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις του Ντίλαν σε εκείνο το σημείο από τον δημοσιογράφο Michael Goldstein, που εργαζόταν για τον μάνατζερ του Dylan, Grossman.

«(Ο Χέντριξ) μπήκε με αυτές τις κασέτες του Ντίλαν και όλοι τις ακούσαμε για πρώτη φορά στο στούντιο», θυμάται ο Τζονς.  Αρχικά σκόπευε να ηχογραφήσει το "I Dreamed I Saw St. Augustine" αλλά το άλλαξε σε "All Along the Watchtower". Δύο χρόνια αργότερα θα ηχογράφησε επίσης το "Drifter's Escape" από το άλμπουμ του John Wesley Harding . 

Ο Stubbs γράφει ότι αυτό ήταν το δεύτερο από τα τραγούδια του Dylan που ο Hendrix είχε προσαρμόσει στο δικό του στυλ, το πρώτο ήταν το "Like a Rolling Stone" που παίχτηκε νωρίτερα στο Monterey. 

Ένα τρίτο τραγούδι του Hendrix που διασκευάστηκε από τον Dylan αναγνωρίζεται από τον Zak ως "Can You Please Crawl Out Your Window". 

 

 

 

https://www.popup.gr/