Wild Is The Wind-David Bowie

Οι άνθρωποι έρχονται και φεύγουν, η μουσική είναι αιώνια σαν τον άνεμο. Στο χέρι σας είναι να μεταφέρεται όπως ο αέρας παντού και σε όλους.

Eλπίζουμε κάποτε ο άνεμος να κατευθύνει την σκέψη σας στο να βοηθήσετε την σελίδα μας με μια μικρή δωρεά, είναι ωραία να είμαστε δύο, πάντα μαζί, η μοναξιά είναι αυτό που λέει η λέξη.  

Το " Wild Is the Wind " γράφτηκε από τους Dimitri Tiomkin και Ned Washington για την ταινία του 1957 Wild Is the Wind . Ο Johnny Mathis ηχογράφησε το τραγούδι και το κυκλοφόρησε ως single τον Νοέμβριο του 1957. Η έκδοση του Mathis έφτασε στο Νο. 22 στο Billboard chart . Προτάθηκε για Όσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού το 1958, αλλά έχασε από το " All the Way " των Jimmy Van Heusen και Sammy Cahn από το The Joker is Wild . 

Έχει ηχογραφηθεί πολλές φορές, από πολλούς ερμηνευτές. Οι πιο γνωστές εκδοχές είναι της Nina Simone το 1966 και του Bowie, που κυκλοφόρησε το 1976/1981 ως φόρος τιμής στη Simone. 

Το 1999 ο ποπ σταρ Τζορτζ Μάικλ έκανε επίσης μια διασκευή αυτού του τραγουδιού στο άλμπουμ του που ήταν υποψήφιο για Grammy Songs From The Last Century.

Video Url

 

Κώστας Ζουγρής