"Αυτός, αυτή και τα μυστήρια":Η τηλεοπτική σειρά των 80s που έκανε διάσημο τον Μπρούς Γουίλις και αγαπήθηκε στη χώρα μας (1986-video)

Internet

Η σειρά ξεκίνησε να προβάλλεται στην Αμερική από το κανάλι ABC το 1985 και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των τηλεθεατών μέχρι και την ολοκλήρωση της το 1989. Στην Ελλάδα έκανε πρεμιέρα το Σάββατο 8 Νοεμβρίου 1986 από το πρώτο κανάλι της ΕΡΤ. Ο προγραμματισμός της στην απογευματινή ζώνη έδωσε τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τους ντετέκτιβ Μάντι Χέιζ και Ντέιβιντ Άντισον.

Η Μάντι, ένα πρώην μοντέλο ανακαλύπτει ότι ο σύμβουλος της έχει αφαιρέσει ένα μεγάλο μέρος των αποταμιεύσεων της και έχει εξαφανιστεί. Βρισκόμενη σε πανικό αρχίζει να εκποιεί τις εταιρείες της, αλλά μόλις φτάνει στο πρακτορείο ντετέκτιβ που ελέγχει, γνωρίζει το διευθυντή του Ντέιβιντ, ο οποίος την πείθει να το κρατήσει, να χρησιμοποιήσει το όνομα της και να το διευθύνει μαζί του. Οι δύο τους, έχοντας διαφορετική νοοτροπία και στυλ αρχίζουν να εξιχνιάζουν υποθέσεις ενώ παράλληλα γνωρίζονται μεταξύ τους. Η Μάντι με τον χαρακτήρα της αυστηρής διευθύντριας και ο Ντέιβιντ με αυτό του ερευνητή που αντιμετωπίζει τα πάντα χαλαρά.

Χιούμορ, δράση αλλά και ένα συνεχές ερωτικό παιχνίδι μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών ήταν οι λόγοι που έφεραν την σειρά στα top 10 της δεκαετίας του 80'.Ο Γουίλις ήταν ο τελευταίος ηθοποιός που πέρασε από οντισιόν. Αυτή περιελάμβανε περίπου 300 ηθοποιούς και ήταν προσωπική επιλογή του σκηνοθέτη της σειράς Γκλεν Γκόρντον Κάρον, που αγνόησε την προτίμηση του καναλιού και της Σέπερντ που επέμεναν να δοθεί ο ρόλος, στο Χάρλεϊ Βέντον.

 

H Σέπερντ κέρδισε δύο Χρυσές Σφαίρες καλύτερης ηθοποιού σε τηλεοπτική κωμική σειρά το 1985 και 1986, και ένα βραβείο Emmy όπως άλλωστε και ο Μπρούς Γουίλις. Οι φήμες λένε ότι στην αρχή οι τσακωμοί μεταξύ των δυο πρωταγωνιστών ήταν ομηρικοί, παρ' όλ' αυτά η σειρά ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη και συμπεριλαμβάνεται στα 100 καλύτερα τηλεοπτικά σόου όλων των εποχών σύμφωνα με το περιοδικό TIME.Κερασάκι στην τούρτα της επιτυχίας αποτέλεσε το τραγούδι της σειράς με την μαγική φωνή του Al Jarreau που έφυγε δυστυχώς από κοντά μας το 2017.

 

 

Θυμηθείτε χαρακτηριστικά αποσπάσματα της σειράς:

Video Url

Το τραγούδι της σειράς:

Video Url