O Bryan Ferry καλεσμένος του Πόπ Κλάμπ (1982-audio)

© Copyright @apotis4stis5 - ΕΡΤ

Το άλμπουμ Avalon των Roxy Music είχε κυκλοφορήσει στις αρχές του καλοκαιριού του 1982 και είχε σημειώσει εξαιρετική επιτυχία από πλευράς πωλήσεων και στη χώρα μας. Στα πλαίσια της προώθησης αυτής της δουλειάς τους, το γκρουπ βρέθηκε και στην Ελλάδα για μία μοναδική συναυλία, που δόθηκε στο γήπεδο της Ριζούπολης στις 3 Σεπτεμβρίου 1982.

 

Ανήμερα της συναυλίας, ο Bryan Ferry βρέθηκε στα στούντιο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή προσκεκλημένος του Γιάννη Πετρίδη και της εκπομπής «Πόπ Κλάμπ» και μίλησε ζωντανά στους Έλληνες ακροατές για τις προηγούμενες δουλειές των Roxy Music, για τη μουσική βιομηχανία, τα μελλοντικά του σχέδια και μοιράστηκε τις μουσικές του προτιμήσεις.

Ήταν τέτοιο το ενδιαφέρον του κόσμου που δίπλα του, οι Γιάννης Πετρίδης, Κώστας Ζουγρής και Λευτέρης Κογκαλίδης προσπαθούσαν  να μεταφέρουν όσα περισσότερα μπορούσαν στους ακροατές και παράλληλα να ικανοποιήσουν και τις μουσικές επιθυμίες του καλλιτέχνη.

Η κινητοποίηση εξαιτίας της παρουσίας του Bryan Ferry ήταν τόσο μεγάλη, που το Α' και το Β' πρόγραμμα της ΕΡΤ τροποποίησαν τις εκπομπές τους προκειμένου να του προσφέρουν περισσότερο ραδιοφωνικό χρόνο για να μιλήσει στους χιλιάδες φίλους του στην Ελλάδα. Έτσι προτού βρεθεί στο στούντιο του Πόπ Κλάμπ, είχε παραχωρήσει μια μίνι συνέντευξη και στην εκπομπή του Β’ προγράμματος «Ευρώπη ‘82» του Ηλία Ξυνόπουλου και του Γιώργου Μαρκάκη.

Ακούστε το σπάνιο αυτό ηχητικό ντοκουμέντο που περιλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος εκείνης της εκπομπής.