Τα 12 δημοφιλέστερα τραγούδια της Soul του 1981 όπως μεταδόθηκαν από την εκπομπή Πόπ Κλάμπ

Ο Γιάννης Πετρίδης με την Roberta Flack

Στο Α’ πρόγραμμα της ΕΡΤ το 1982 (audio)

“Είμαστε 15 λεπτά μετά τις 16:00 και αρχίζουμε πρώτα τη μετάδοση των 12 δημοφιλέστερων τραγουδιών της Soul για το 1981 σύμφωνα με το Billboard”. Αυτός ήταν ο πρόλογος του Γιάννη Πετρίδη στην εκπομπή-αφιέρωμα-που μεταδόθηκε την πρώτη εβδομάδα του 1982 από το Α΄ πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Το μουσικό ταξίδι στη Soul ξεκινά από το Νο.12 με τους Gap Band και το Burn Rubber. Στη συνέχεια ο Γιάννης Πετρίδης αναφέρεται στο δίκαιο αίτημα των ακροατών όπως το χαρακτηρίζει, για την παρουσίασή ενός δεκαπεντάλεπτου ενθέτου αφιερωμένου σε αυτό το είδος μουσικής, στα πλαίσια και της ανανέωσης της εκπομπής για το νέο έτος.

Ο ίδιος σχολιάζει στη συνέχεια και τις επιλογές των κριτικών του περιοδικού NME που ψήφισαν ως κορυφαία, αποκλειστικά τα funky τραγούδια, καταλήγοντας πως αυτά που βρίσκονται στις υψηλότερες θέσεις του hit parade δεν είναι απαραίτητα και τα καλύτερα. «Αυτό που έχει σημασία είναι να επιλέγετε εσείς με το προσωπικό σας γούστο ,αυτά που σας αρέσουν περισσότερο».

Ακούστε αυτό το σπάνιο ηχητικό ντοκουμέντο σε ένα ταξίδι στο παρελθόν, με αποσπάσματα από την εκπομπή Soul 81 και τα σχόλια του Γιάννη Πετρίδη:

Η λίστα των 12 δημοφιλέστερων περιελάμβανε αναλυτικά τα:

1. Endless -- Love -- Diana Ross And Lionel Richie.

2. Master Blaster -- Stevie Wonder.

3. Give It To Me Baby -- Rick James.

4. Don't Stop The Music -- Yarbrough.

5. Being With You -- Smokey Robinson.

6. Double Dutch Bus -- Frankie Smith.

7. Celebration -- Kool and The Gang.

8. Sukiyaki -- A Taste of Honey.

9. What Cha' Gonna Do For Me -- Chaka Khan.

10. Fantastic Voyage -- Lakeside.

11. A Woman Needs Love -- Ray Parker Jr. and Raydio.

12. Burn Rubber -- The Gap Band.

Κλείνοντας, η εκπομπή παρουσίασε τα δυο δημοφιλέστερα άλμπουμ της Soul για το 1981 και πιο συγκεκριμένα το Street Songs του Rick James και το Hotter Than July του Stevie Wonder.