Τα αγαπημένα βιβλία του Bruce Springsteen

Twist And Shout-Bruce Springsteen

Μερικές μέρες μετά την ανάρτησή μας για τα αγαπημένα βιβλία του David Bowie που είχε μεγάλη απήχηση

100 Βιβλία που προτείνει ο David Bowie

Και την καθιέρωση της στήλης αναφοράς στο βιβλίο, στην παρέα μας και ο Bruce.

O Bruce Springsteen θα κυκλοφορήσει την Τρίτη το πρώτο του εικονογραφημένο βιβλίο με τίτλο Outlaw Pete και με αυτήν την ευκαιρία αποκάλυψε στους New York Times ποιοι είναι οι αγαπημένοι του συγγραφείς και τα αγαπημένα του βιβλία.

Ξεχωρίζει αρκετούς Ρώσους κλασικούς συγγραφείς τις σύντομες ιστορίες του Chekhov, και τους Tolstoy και Dostoyevsky που άρχισε να τους διαβάζει τα τελευταία τέσσερα χρόνια και τους βρήκε εξαιρετικά επίκαιρους, από τους σύγχρονους ξεχωρίζει μεταξύ άλλων τους Richard Ford, Cormac McCarthy και Philip Roth, μιλάει επίσης και για τους μουσικούς που κυκλοφόρησαν βιβλία.

Στις επιλογές του ακόμα ο Gabriel García Márquez με το Love in the Time of Cholera και η αυτοβιογραφία του παίκτη των yankees, Mariano Rivera.

Στην συνέντευξη αποκαλύπτει ότι δεν είχε διαβάσει Τα σταφύλια της οργής του John Stainbeck όταν έγραψε το Ghost Of Tom Joad to 1995 και ότι είχε επηρεασθεί από το τραγούδι του Woody Guthrie.

Δείτε εδώ την συνέντευξη

Τον ενοχλεί που δεν έχει διαβάσει ακόμα το Ανατολικά της Εδέμ του Stainbeck και για το ενδεχόμενο του να γράψει την αυτοβιογραφία του λέει ότι είναι δύσκολο να ξεπεράσει τα βιβλία των Keith Richards, eric Clapton και Bob Dylan με το Chronicles του τελευταίου να τον κάνει υπερήφανο που είναι μουσικός.

Το πιο πρόσφατο βιβλίο που διάβασε ήταν το Moby Dick που μόλις το τελείωσε πριν μερικές μέρες.

Το βιβλίο του βασίζεται σε ένα χαρακτήρα που παρουσίασε στο τραγούδι του Working On A Dream.

Λουίζα Ζουγρή