Ο Bob Seger στην τελική ευθεία

Ο Bob Seger στην τελική ευθεία

Σαν τα σαλιγκάρια όλοι οι ήρωες της εφηβικής μας ηλικίας επανέρχονται με νέα άλμπουμ στο προσκήνιο φέρνοντας στην μνήμη μας καρέ καρέ όλα όσα ζήσαμε στον θαυμαστό κόσμο της μουσικής.

Τον Μάιο ο Bob Seger θα γίνει 70 ετών και όπως λέει δεν έχει πολλά χρόνια ακόμα που θα μπορεί να ασκεί τις καλλιτεχνικές του δραστηριότητες, είναι θέμα το αν θα καταφέρει να έχει καν δισκογραφικό συμβόλαιο και με την παραγωγικότητα που μας έχει συνηθίσει είναι θέμα αν θα έχουμε άλλο νέο άλμπουμ από αυτόν στα επόμενα χρόνια.

Το τελευταίο κυκλοφόρησε το 2006 και το αμέσως προηγούμενο το 1995, o νέος του δίσκος Ride Out θα κυκλοφορήσει την Τρίτη στην Αμερική και έχει τίτλο Ride Out.

Στο άλμπουμ αυτό ο Seger παίρνει πολιτικές θέσεις όπως συνήθιζε στο παρελθόν και βασικά ασχολείται με την επερχόμενη καταστροφή του πλανήτη, για να υποστηρίξει το νέο αυτό άλμπουμ, θα κάνει περιοδεία σε όλη την Αμερική από τον Νοέμβριο, δίνοντας μια σπάνια ευκαιρία στους φίλους της μουσικής του να απολαύσουν έναν καλλιτέχνη που πάντα κρατούσε ψηλά την σημαία του ροκ.

Στο Ride Out θα υπάρχουν 3 διασκευές σε τραγούδια των Steve Earle, John Hiatt και το California Stars του Billy Bragg και των Wilco.

To Hey Gypsy είναι φόρος τιμής στον μεγάλο κιθαρίστα Steve Ray Vaughan.

O Seger παρακολουθεί από κοντά τις μουσικές εξελίξεις του αρέσει η Adele και το Rolling In The Deep, ενώ ξεχωρίζει και το Cover Me Up του Jason Isbell.

Ακούει ραδιόφωνο και παρακολουθεί τις συναυλίες στην περιοχή του, βλέποντας από Eminem μέχρι Jack White.

Νιώθει ευγνώμων για όσα πέτυχε, θεωρεί την απληστία σαν το μεγαλύτερο κακό και λέει ότι ποτέ δεν περίμενε όπως και οι Billy Joel, Bruce Springsteen, Rolling Stones και Eagles ότι αυτό το ταξίδι θα κράταγε 50 χρόνια, όλοι πίστευαν ότι θα κρατούσε 5-10, ίσως 20 χρόνια, αλλά 50. είναι σαν παραμύθι.

Γιάννης Πετρίδης