Απόηχος συναυλίας και άλμπουμ Lady Gaga

Απόηχος συναυλίας και άλμπουμ Lady Gaga

Κείμενο από τον Κωστή Δ. Μπίτσιο

«…τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους»

Το τι ακούστηκε από τα ελληνικά μέσα για τον ερχομό της Lady Gaga στην Ελλάδα είναι ανάλογο του προϊόντος, που παρέχουν στο κοινό τους νυχθημερόν. Είπαν κάτι για την μουσική της; είπαν κάτι για την φωνή της; και τώρα που ο ορυμαγδός τελείωσε, και η Gaga κατέκτησε το Νο1 του Top200 του Billboard, πώς την αντιμετωπίζουν; ως άσχετοι με την μουσική. Ως άσχετοι με συνθέτες βεληνεκούς Cole Porter και Irving Berlin. Δεν υπάρχουν ούτως ή άλλως και σοβαρές μουσικές εκπομπές, για να ασχοληθούν. Πού ένα «Μουσικόραμα»

http://www.youtube.com/watch?v=_WVCPqfzcn8

ή μία «Μουσική Βιντεοθήκη» ή έστω ένα «Μουσικό Καλειδοσκόπιο»; πού χρόνος για ανάλυση του νέου της δίσκου με τον Tony Bennett;

Το «CheektoCheek» περιέχει standards, στα οποία η LadyGaga κινείται φωνητικά άνετα. Στο «AnythingGoes»

http://www.youtube.com/watch?v=EIoyTlfUPPU

οι δύο τραγουδιστές μάς προσκαλούν στο πάρτι, που ακολουθεί. Χορεύεις μαζί τους, ακούγοντας το «CheektoCheek». Η Gaga παίζει με τους στίχους και επιδεικνύει την σαγήνη της φωνής της. Στο «Dontwaittoolong» απορείς πώς ο Bennett σε συνεπαίρνει στα 88 του.

«I can’t give you anything but love» υπόσχεται η Gaga, με καμπαρέ ηχό χρωμα

Το «NatureBoy» ανοίγει με τις ζεστές χαμηλές νότες της κας. Germanotta. Δεύτερο, αλλά παιχνιδιάρικο ρόλο κρατά η τραγουδίστρια στο «GoodyGoody». Στο «Evrytimewesaygoodbye» η φωνή της λάμπει μέσα από τσιγάρα και χαμηλούς φωτισμούς. Τις φωτιές που ανάβει το «Firefly» δυναμώνει το «Iwontdance». Γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος τραγουδούν Gaga-Bennett στο «Theyalllaughed».

Τα πράγματα ηρεμούν στο γυναικείο σόλο «LushLife». Το πνεύμα της παραγωγής του άλμπουμ αποκαλύπτεται στο «SophisticatedLady». Ο ρυθμός του ντουέτου επανακάμπτει με το πυρετικό «Letsfacethemusicanddance». Το «But Beautiful»

το ξεκινά ο Bennett ως άλλος BingCrosby

http://www.youtube.com/watch?v=brQw6uAErwA

και το συνεχίζει η Gaga ως άλλη BillieHoliday

http://www.youtube.com/watch?v=IeIdvL7Y13I

Όλα κλείνουν αισιόδοξα και χορευτικάμε«It don’t mean a thing (if it ain’t got that swing)». Άλλωστε το σουίνγκ είναι μόδα και στην Ελλάδα

http://youtu.be/W4rgpqBMVgo

Τίποτα δεν σε προετοιμάζει για το σπαρακτικό bonus «BangBang (MyBabyShotMeDown)». Η Gaga ερμηνεύει το τραγούδι με έναν προσωπικό τρόπο, που συγκινεί

Φαντάζομαι λόγοι τακτ δεν επέτρεψαν στην τραγουδίστρια να συμπεριλάβει δεύτερο σόλο στο άλμπουμ.

Η Gaga δεν είναι αυτό που θέλουν να παρουσιάσουν: ξέκωλο, άφωνη, ατάλαντη, ξεπεσμένη. Αν πρέπει να την κατηγορήσεις για κάτι είναι για το ότι The Lady is a tramp.