Πόσο ροκ είναι η Dolly Parton...;

Πόσο ροκ είναι η Dolly Parton...;

Δυσαρέσκεια εξέφρασαν κάποιοι στη χώρα μας το καλοκαίρι του 2014, όταν στο φεστιβάλ Glastonbury έλαβαν μέρος καλλιτέχνες όπως η Dolly Parton που σήμερα έγινε 71 ετών, προφανώς θα ανήκουν στην ίδια ομάδα που έχουν συνηθίσει και ΄την βρίσκουν΄ στα Ελληνικά ΄φεστιβάλ΄ με την παρουσία μέτριων DJ που στην Ελλάδα θεωρούνται ανώτεροι των DJ Tiesto, Avicii, Skrillex, Deadmau5 απλά γιατί δεν μας επισκέπτονται κάθε 2-3 μήνες και έχουν και υψηλό κασέ.

Βέβαια το φαινόμενο δεν είναι μόνο Ελληνικό, αρκετοί Βρετανοί καλλιτέχνες δεν ενέκριναν την παρουσία των Metallica στο ίδιο φεστιβάλ, τώρα το πόσο πιο ροκ από τους Metallica είναι συγκροτήματα όπως οι Kaiser Chiefs, Mogwai, ακόμα και οι αγαπημένοι μας Arctic Monkeys, ας μην το σχολιάσουμε.

Η Dolly Parton έχει πάψει εδώ και χρόνια να είναι εθνική σταρ της Αμερικής και έχει εξελιχθεί σε ένα παγκόσμιο φαινόμενο που δεν έχει πολλά συγκρίσιμα παραδείγματα.

Έχει συνθέσει περισσότερα από 3000 τραγούδια που έχουν ερμηνευθεί από εκατοντάδες καλλιτέχνες, έχει κερδίσει υποψηφιότητες για όσκαρ, Τony, Emmy, 45 υποψηφιότητες για Grammy που την φέρνουν στην 8η θέση στη λίστα αυτών με τις περισσότερες.

Την θαυμάζουν όλοι οι ροκ σταρς, αλλά και αυτοί του χιπ χοπ που συχνά την αναφέρουν σε στίχους τραγουδιών τους.

I Will Always Love You, Jolene είναι τουλάχιστον δύο από τα τραγούδια της που έμειναν αλώβητα στο πέρασμα του χρόνου, ενώ αδιάφορα δεν ήταν και τα 9 To 5, Here You Come Again, Islands In The Stream.κα.

H κυριαρχία της στο χώρο της κάντρυ είναι αναμφισβήτητη και μιλάμε για τη μουσική που έπαιξε σημαντικό ρόλο στη δημιουργία του Ροκ Ν Ρολ.

Στη χώρα μας βέβαια φαντάζομαι ότι η κάντρυ θα έχει για τους περισσότερους φίλους του ροκ, μια θέση δίπλα στο εξαιρετικό δημοτικό μας τραγούδι που όλοι σχεδόν το σνομπάρουν.

Όσοι την είδαν πάντως στο Glastonbury, το απόλαυσαν και τα Βρετανικά ΜΜΕ δεν έπαψαν να γράφουν γι' αυτήν, όσο για μας, ας μην φοβούνται μερικοί δεν πρόκειται να έρθει στη χώρα μας.

Λουίζα Ζουγρή