8 Φήμες για τους Beatles που τελικά δεν ήταν αλήθεια...

8 Φήμες για τους Beatles που τελικά δεν ήταν αλήθεια...

1. Φήμη: Η YokoOno ήταν η αιτία που διαλύθηκαν οι Beatles.

Ήταν ήδη υπό διάλυση όταν η ίδια έκανε δεσμό με τον John Lennon. Οικονομικά θέματα είχαν αρχίσει να στέκονται εμπόδιο στη μουσική, ο Ringo Starr είχε φύγει προσωρινά κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων του «White Album», ο George Harrison αποχώρησε ξαφνικά, o Lennon ήταν έτοιμος για κάτι καινούργιο, αλλά όλοι ήταν κουρασμένοι.

2. Φήμη: Ο Paul Mccartney πέθανε το 1966 και αντικαταστάθηκε από έναν άλλο ταλαντούχο σωσία.

Ο Paul Mccartney δεν πέθανε το 1966, ήταν και παραμένει ολοζώντανος.

3. Φήμη: Ήταν αντίθετοι στο να φορούν κοστούμια

Δεν ήταν αντίθετοι στο να φορούν κοστούμια, ίσα ίσα που ο ο George Harrison είχε δηλώσει:
«Απλά το είδα σαν να παίζω κάποιο παιχνίδι. Θα μπορούσα να φορέσω ακόμη και μπαλόνι εάν κάποιος επρόκειτο να με πληρώσει» διαψεύδοντας αυτή τη φήμη.

4. Φήμη: Μεγάλωσαν σε συνθήκες φτώχειας

Δεν μεγάλωσαν σε συνθήκες φτώχειας, Οι οικογένειες του George Harrison και του Paul Mccartney ανήκαν στην εργατική τάξη, ενώ ο John Lennon, όταν ήταν παιδί, είχε ταξιδέψει πολλές φορές στη Σκοτία. Μόνο ο Ringo Starr μεγάλωσε σε φτωχή οικογένεια.

The-Beatles1.jpg (630×420)

5. Φήμη: Ο John Lennon είχε πει κάποτε πως ο Ringo Starr όχι μόνο δεν ήταν ο καλύτερος ντράμερ στη ροκ μουσική αλλά δεν ήταν καν ο καλύτερος ντράμερ των Beatles.

Η παραπάνω δήλωση προέκυψε από ένα χιουμοριστικό τηλεοπτικό σκετς που προβλήθηκε μετά τον θάνατο του Lennon. Η αλήθεια είναι πως οι Beatles υποστήριζαν πάντα τον Ringo Starr.

6. Φήμη: Έδιωξαν τον ντράμερ Pete Best, που έπαιζε μαζί τους από το 1960 έως το 1962, επειδή τον ζήλευαν.

Ο παραγωγός του συγκροτήματος δεν ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τον Best. Ο McCartney είχε δηλώσει πως ο συγκεκριμένος μουσικός κρατούσε το συγκρότημα πίσω, ενώ ο Harrison είχε πει πως ο Ringo Starr «έδεσε» αμέσως με τους υπόλοιπους.

7. Φήμη: Ο John Lennon είδε τη μητέρα του να σκοτώνεται μπροστά στα μάτια του.

Η Julia Dykins, όπως λεγόταν η μητέρα του Lennon, πέθανε στις 15 Ιουλίου του 1958. Μετά από μια επίσκεψη στην αδελφή της πήγε να πάρει το λεωφορείο και τη χτύπησε ένα διερχόμενο αυτοκίνητο. Ο Lennon πληροφορήθηκε τον θάνατο της μητέρας του λίγες ώρες αργότερα.

8. Φήμη: Το τραγούδι «Lucy in the Sky with Diamonds» αναφέρεται στο ναρκωτικό LSD.

Στην πραγματικότητα το τραγούδι ήταν εμπνευσμένο από μια ζωγραφιά που είχε κάνει ο γιος του John Lennon, Julian.

Σύμφωνα με την βιογραφία των Beatles- «Tune In», από τον Mark Lewisohn