Πωλείται πρόσκληση σε πάρτι του Στίβεν Χόκινγκ για χρονοταξιδιώτες!

Πωλείται πρόσκληση σε πάρτι του Στίβεν Χόκινγκ για χρονοταξιδιώτες!

ο 2013, ένα τυπογραφείο του Λονδίνου τύπωσε προσκλήσεις σε ένα πάρτι που είχε ήδη γίνει. Το 2009, ο φυσικός Στίβεν Χόκινγκ έδωσε ένα πάρτι στο οποίο δεν εμφανίστηκε κανείς.

Στο πάρτι, υπήρχαν μπαλόνια. Υπήρχε σαμπάνια. Υπήρχε ένα τεράστιο πανό με τη φράση «Καλωσήρθατε Χρονοταξιδιώτες».

Ο Χόκινγκ, ο οποίος απεβίωσε στις αρχές της φετινής χρονιάς, διεξήγαγε ένα πείραμα για τη δυνατότητα ταξιδιού στον χρόνο. Θεωρητικά, θα μπορούσε κάποιος να πάει σε ένα πάρτι ακόμη κι αν η πρόσκληση σε αυτό είχε τυπωθεί πολλά χρόνια αργότερα. Προς το παρόν, ακόμη κι αν κάποιοι χρονοταξιδιώτες είδαν την πρόσκληση του Χόκινγκ, κανείς τους δεν την αποδέχθηκε.

32w456yt45qw564

Εκτύπωση αυτής της πρόσκλησης δημοπρατήθηκε στον οίκο Christie's στο Λονδίνο, στο πλαίσιο δημοπρασίας πολλών αντικειμένων του φυσικού: αντίγραφα των πιο σημαντικών εργασιών του, μετάλλια και βραβεία που είχε λάβει, αντίτυπο του βιβλίου του «Μια Σύντομη Ιστορία του Χρόνου» το οποίο ο ίδιος είχε υπογράψει με δακτυλικό του αποτύπωμα, ένα μπουφάν του. Τα έσοδα από το παλαιότερο αναπηρικό αμαξίδιό του θα πάνε στη Motor Neuron Disease Foundation και στο Ίδρυμα Στίβεν Χόκινγκ.

Εκείνος πάντως που θα πάρει τελικά την πρόσκληση για το πάρτι επιφορτίζεται με ένα καθήκον. «Ελπίζω ότι αντίγραφα της πρόσκλησης θα επιβιώσουν για πολλά χρόνια» είχε δηλώσει ο ίδιος ο Χόκινγκ.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ