Σε δημοπρασία «θησαυροί» από το διάσημο ναυάγιο του Τιτανικού

Σε δημοπρασία «θησαυροί» από το διάσημο ναυάγιο του Τιτανικού

Χιλιάδες αντικείμενα που έχουν διασωθεί από το ναυάγιο του Τιτανικού πρόκειται να διατεθούν σε δημοπρασία τον επόμενο μήνα.

Στη συλλογή συμπεριλαμβάνονται περισσότερα από 5.500 αντικείμενα που έχουν διασωθεί από το διάσημο υπερωκεάνιο, ανάμεσά τους ένας χάλκινος διάκοσμος από τη μεγάλη σκάλα και ένα τμήμα του κύτους. Μια προσφορά ύψους 19,5 εκατομμυρίων δολαρίων για τη συλλογή έχει ήδη πραγματοποιηθεί και η δημοπρασία θα συνεχιστεί μόνο εάν παρουσιαστεί μία άλλη, μεγαλύτερη προσφορά.

Η εταιρεία στην οποία ανήκει η συλλογή είχε κηρύξει πτώχευση το 2016 και η δημοπρασία πραγματοποιείται με σκοπό να αποπληρώσει τα χρέη της. Τα αντικείμενα πωλούνται όλα μαζί και όχι ξεχωριστά.

Τα δικαιώματα του πλοίου συμπεριλαμβάνονται στη δημοπρασία, πράγμα που σημαίνει ότι ο νικητής θα είναι σε θέση να αναζητήσει κι άλλους θησαυρούς. Μεμονωμένα αντικείμενα από το πλοίο, το οποίο βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, απέδωσαν στο παρελθόν αρκετά χρήματα από δημοπρασίες.

Διάφορα βρετανικά μουσεία είχαν ξεκινήσει εκστρατεία για να εξασφαλίσουν τα δικαιώματα των αντικειμένων και να τα εκθέσουν στο Λονδίνο και στο Μπέλφαστ, την πόλη στην οποία κατασκευάστηκε το πλοίο.

- Πηγή: @henryaldridge.co.uk, cnn.gr